Oldalsáv

Döntetlen a Pécs elleni rangadón

2023. január 30.
Még akkor is rangadó volt, ha az igazi csata a második félidőben zajlott le a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 18. fordulójában lejátszott Dunaújváros Futsal - PTE PEAC-B BUILD&TRADE mérkőzésen, ahol az 1-1 (0-0) eredmény született, a Rácalmási Sportcsarnokban.

Nagy volt a tét. A vereség egyik csapat részére sem volt elfogadható opció.

A mieink folytatni szerették volna a sikeres mérkőzés sorozatukat, amivel némi izgalmakkal együtt, de bíztatóan megcélozhatnák a rájátszás sokat ígérő felső házi sorozatát.

Érdekes módon a vendégeket hasonló dolog motiválta, azzal megtoldva, hogy ők már az említett „elit klub” tagjai a jelenlegi harmadik helyükkel, de most már attól is tovább szeretnének lépni.

A hazai szurkolóknak sokat ígért az első félidő.

Tíz percig szinte ki sem tudott jönni a Pécs csapata, de már akkor észre lehetett venni, hogy olyan eredményesen védekeztek, hogy a kapusuknak szinte alig akadt dolga. A hazai bombák vagy elkerülték a kaput, vagy már a mezőnyben semlegesítették őket.

A vendégek később kezdtek magukra találni és látványos kontrákat vezetve, Cseresnyésnek adtak nem kevés feladatot.

A folytatásban teljesen megváltozott a játék képe

Két nagy tűzben lévő csapat esett egymásnak, akik a rengeteg helyzetet elég nagy gondatlansággal kezelték, hiszen mindössze két gól esett. Előbb Németh Tamás szerezte meg a vezetést, majd egy átszáguldott negyedóra múlva a Pécs egyenlített Koronics Márk lövéséből, három perccel a vége előtt.

A hangulatot tovább élezte, hogy a hajrára előbb a hazaiak, majd a vendégek is eljutottak a veszedelmes ötödik faultig.

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője

- Egy pontot nyertünk, de csak egy kicsit vagyok rosszkedvű miatta, mert reálisan nézve ez egy x-es mérkőzés volt. Azért inkább szomorkodunk, hogy a mérkőzés végén kaptuk azt a gólt és már nem volt időnk még egyet lőni. Nyerni szerettünk volna, de most nem sikerült. Máris a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Fejben, vagy lábban fáradt el a csapat?

- Elég érdekes dolog az, amikor a futsal mellett nagypályáznak is a játékosok. Voltak olyanok, akinek előző napon meccse volt, vagy egy kemény edzése. Amikor többen így kerülnek a keretbe, az már könnyen meglátszik az eredményen is. Ebben az értelemben két - három fővel „kevesebben” vagyunk és,  akkor edzőként már nem lehet annyira belenyúlni a játékba, mint szeretnéd. A döntetlent nem erre fogom. Egy nagyon jó Péccsel játszottunk, ők és mi is jól védekeztünk, teljesen reális az eredmény. Persze ettől nem dőlünk össze, hanem elszántan megyünk tovább.

Az első tíz percében beszorultak a vendégek. Az nagy lehetőséget kínált.

- Valóban, az első félidőben az történt a pályán, amit szerettünk volna. Nagyon zártan védekezett a Pécs és nehéz volt őket feltörni.

A második félidőben nem kis kockázatot vállaltál a kapus személyével.

- Valóban, hiszen Cseresnyés a jó teljesítménye mellett, többször is fájdalomra panaszkodott és ápolásra is szorult.  Egy ilyen mérkőzés közben, pláne a hajrájában kapust cserélni igazán lutri. A tartalék kapusunk érthető módon nem volt bemelegedve, ezért abban bíztam, hogy az Alex végig bírja a játékot. Így is történt.

És a pécsi vélemény?

Ezen a mérkőzésen Bartal Bence töltötte be a játékos – edző szerepét  a pácsi csapatnál.

- Őszinte leszek, az újvárosiak egy nagyon jó csapat és most láttuk is, hogy jó formában vannak. Nekik a Felső Házhoz nagyon kellett volna ez a győzelem. Véleményem szerint az első félidő nem hozott nagy iramot. Viszont a kilátogató nézők szerintem egy jó másodikat láthattak. Ez hajtós, kemény, de sportszerű meccs volt. Remélem, hogy az Újváros azért bent lesz a Felső-Házban.

Jó szériában vagytok

- Igen és fontos, hogy fönt maradtunk a dobogón. Ez volt a tizenkettedik meccsünk, amikor veretlenek maradtunk. A futsalban jó pár évnyi sanyarú sors után végre összeálltunk, jó a kohézió a csapatunkban, ezért első lépésként a Felső-Házat céloztuk meg, utána pedig egy nagyobb lépésben szeretnénk gondolkodni.  

A mai csapatod volt a legerősebb összeállításotok?

- Voltak közülünk hiányzók is, például az edzőnk is, így aztán közös munkával meccseltünk a kispadról. Így aztán még édesebb a mai sikerünk.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB