Oldalsáv

Folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmek

2023. január 6.
Pénteken este a Magyar Kupa 2. fordulójában az UTE futsal csapatát fogadjuk a Rácalmási Sportcsarnokban

Mi is ez a mérkőzés sorozat?

Egy lehetőség arra, hogy az aktuális bajnoki eredmények mellett egy másik ágon is kiemelkedő sikereket érjen el egy arra érdemes csapat. Azt is elérhetik vele a benne eredményesen szereplők, hogy megmutathassák az oroszlánkörmeiket egy olyan csapattal szemben, akivel a saját osztályukban nem mérkőzhetnének meg.

Aztán az is egy figyelemre méltó opció lehet, hogy bár a bajnoki cím megszerzése egy csapat játékosai számára a legfontosabb siker lehet, de mondjuk egy rosszul sikerült rajt után, amikor a bajnoki trófea már elérhetetlenné vált, kell találni egy másik utat, ahol az elsőség elég bizonyíték lehet a szakma és a támogatók részére ahhoz, hogy igazolhassák: a további kiemelkedő sikerekre is képesek lehetnek.

A dunaújvárosi futsal legszebb napjaiban

A mostani csapatunk elődje parádés sikerrel hívta föl magára a figyelmet, hiszen döntőt játszhatott a Magyar Kupában és ott a második helyet szerezte meg 2016-ban. Az akkori meneteléshez hasonló sorozatra most talán nem számíthatunk, de mi csak a szurkolók vagyunk. Némi szerencsével, végtelenül sok alázatos munkával akár most is jelentős nyomokat hagyhat maga után a mostani csapat.

Ez a mérkőzés egy kihasználni való lehetőség, vagy egy kényszerű feladat is lehet

A kérdés, hogy a Rácalmási Sportcsarnokban egymással szemben fölvonuló felek vajon mire gondolnak? Föltehetőleg, mindketten komoly célokat tűztek ki a maguk számára.

AZ UTE csapata

A hazai futsal világában kevés olyan céltudatos és az ezt tükröző szép eredményeket produkáló csapatot találunk, mint ők. A bajnokságban jelenleg a második helyen találjuk őket. Előttük a TFSE áll két ponttal. A Lilák tizenegy győzelmük mellett egy döntetlennel és három vereséggel érték el azt a pozíciót. A mérlegükből egy az ellenfeleiket bőven riasztó adatot emelnék ki: a csoportjukban a legtöbb gólt, eddig összesen kilencvenet lőttek. Decemberre viszont nagyot veszítettek a lendületükből: előbb egy 4-2-es vereség a Haladás II.-től, majd egy szépségtapasz, egy 5-5-ös döntetlen a Pécs csapatával. Ezt a sokkot vígan kiheverhették a téli szünetükben.

A Dunaújváros Futsal

Az igazi magyarázatokra valószínűleg csak a szezon végén fogunk rálelni, most viszont arra gondolhatunk, hogy a szerencsés véletlenek, a csapat egészségügyi állapota, valamint a megerősödött felkészülésük és a szükséges mértékű kiegészülésük szépen lassan meghozta azt az eredménysorozatot, melyet már nyugodtan megünnepelhettek a karácsonyi szünetükben. Egy biztos: azt fényesen bebizonyították, hogy együtt a mezőny bármelyik tagjával szemben is nyugodtan, a siker reményével vehetik föl a harcot.

Hogy a kupa meccsek egy másik futsal világhoz tartoznak?

Ez egészen biztos. Kiszámíthatatlanok, megtippelhetetlenek, olyanok, amikért érdemes a helyszínekre kilátogatni. Most is ezért utazunk Rácalmásra, pénteke este nyolc órára.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB