Oldalsáv

Régóta vártunk egy ilyen komoly rangadóra

2023. február 10.
Mert kár is lenne tagadni, Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 20. fordulójában most következő Dunaújváros Futsal – Nagykanizsai Futsal mérkőzés a pillanatnyi helyezésektől függetlenül annak mondható. Az esemény a Rácalmási Sportcsarnokban, 2023.02.10-én, pénteken 20:00-kor kezdődik.

Miért igazolt a mostani mérkőzés előtti felfokozott hangulat?

„Csak” azért, mert meccsről, meccsre emelkedett a tét, de ilyen izgalmakat a mostani bajnokságban még nem kellett kiállnia egyik félnek sem. A vendégek tizenkilenc lejátszott mérkőzésen harminc, a Dunaújváros Futsal tizennyolc fordulóban huszonnyolc pontot gyűjtött. A Nagykanizsai Futsal jelenleg a hatodik tanyázik, az újvárosiak eggyel követik őket.

Az izgalmakra ez ad okot

A bajnoki tabella jó kis párnázott hatodik helyezése. Az a pozíció pedig az alapszakasz végén a Felső Házbeli tagságot jelenti. Tovább menve az már egy biztos menedék a kiesés elleni vérfagyasztó közdelemben, és egy kis bátorsággal a rájátszás sikeres végigharcolása után, lehetőséget nyújt a nyilvánvalóan jóval rangosabb rangú első osztálybeli szereplésre.

A mostani vendégek két egymást követő rosszemlékű meccsüket szeretnék Rácalmáson elfelejteni. Előbb a nagy visszhangot kiváltó zakót (5-4) a Tolna-Mözs otthonában, majd az előző fordulóban az emberevő kedvükben érkező Mad Dogs látta el a bajukat (4-8)-ra.

A Dunaújváros Futsal egy remek szériát futott a közelmúltban. Aligha szeretnék pont a hazai közönség előtt megtörni a ragyogó ívet.

A rosszemlékű csata

A két többre hivatott gárda már találkozott egymással Nagykanizsán, október végén. Akkor a helyiek győztek, az akkor még csak körvonalazódó újvárosiakkal szemben. Ők most nem revansot akarnak venni, hanem folytatni akarják a szériájukat.

Tóth Árpád a mieink edzője már akkor is bízott az előrelépésükben. Most ezt nyilatkozta.

- A Nagykanizsa elleni rangadóra alaposan felkészültünk. Semmivel sem másképpen, mint bármelyik eddigi meccsünkre. Tiszteljük az ellenfelet, de hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Remélem sok néző előtt sikerül majd győznünk ellenük.

 

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB