Oldalsáv

Akár meg is kezdhetik az új, jó sorozatukat

2023. május 11.
A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Alsó-ház 7. fordulójában a mieink ellenfele a Hidegkúti SC lesz

Nem vicceltem az esélylatolgatással.

Vegyük először a Hidegkúti SC-t. Bár ők a sajnálatosan legstabilabb (a mezőnyt záró) hatodik helyen állnak, és ha innét a péntekit és hátralévő három meccset is győzelemmel abszolválják, akkor is kockázatos lenne  fogadni  a bent maradásukra.

Túloztam-e a föltámadásukkal?

Aligha, hiszen a veszélyes zónába (az utolsó három fog kiesni) kerültek rendesen összekapták magukat a hajrára. Az egyik példa rá a 2F-BAU Tolna-Mözs, akiről elismerőképpen kell szólnunk, hiszen a Dunaújváros Futsal csapatát is alaposan megszorongatta, és csak a játék végén szerzett Németh Tamás gól döntötte romba az éledező terveiket. A rácalmásihoz hasonló nagy birkózást hozott nekik ebben a fordulóban a Tihany elleni is. A hajrában behozták a lemaradást, de a fináléra már nem volt energiájuk.

Aztán ott van az Asterix Érd is, akik szintén ebben a fordulóban kíméletlenül leszámoltak a KISÉP Szigetszentmiklóssal (5-1) és praktikusan riválisukká is váltak.

Ezért gondolhat az ember arra, hogy ha azok felpörögtek, akkor nem a bent maradásról, hanem a jövőjéről gondolkodó Hidegkúti SC is könnyen rátesz egy lapáttal a dunaújvárosiakkal szemben péntek este.

Mit tehet ebben a rumliban a Dunaújváros Futsal?

Mi egy dologra tippelünk, hogy nem a többiekre, hanem a saját presztizsére figyel. Szinte hihetetlen, hogy már csak három forduló van vissza a bajnokságból és azt egy szép meneteléssel kell lezárniuk.

Ehhez, mondjuk Spanyolországból kéne gyorsan három-négy klasszist igazolni? Az most nem szükséges, Elegendő kiváló játékos van a keretükben, akikkel bárki letudnának győzni ebben a bajnokságban.

Jöhetnek a gyógyító varázsigék: a jóízű baráti, csapattársi beszélgetések, a mágiák: az egymás szemébe nézések és a dolog megbízhatóan működni fog.

Az nem lehet,

hogy egy Cseresnyés Alexet, Ivacs Gábort,  Csányi Dávidot , Németh Tamást, Fekete Tamást, Villám Balázst és Varga Milánt is a keretében tudó csapatnak bizonygatni kelljen, hogy mindenük megvan egy remek bajnokságot záró sorozathoz.

Arra tippelek, hogy Tóth Árpád az edzőjük sikerre vezeti őket.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB