Oldalsáv

Idegőrlő csatát és újvárosi győzelmet hozott a futsal rangadó

2023. december 27.
Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 13. forduló, Dunaújváros Futsal - ELTE-BEAC 4-1 (0-0)

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést

Érthetően, mivel a csapatok hívei fájlalták mindkét fél előző mérkőzésein való elbizonytalanodását, ami a vendégeknél két vereséget, a hazaiaknak kettő döntetlent hozott. Ahogy mondani szokás: itt volt az alaklom a bizonyításra.

 

Egy igazi rangadón született meg az újvárosiak gxőzelme

Az első félidőben

Az ELTE-BEAC már a 7.’-ben beköszönt egy döngő kapufával, amit a mieink egy ziccerrel honoráltak. A hangulat is forróvá vált, a kakaskodások is megkezdődtek. Aztán, ha már benne voltak, a vendégek egy újabb nagy lehetőséget küzdöttek ki, De  Cseresnyés a helyén volt.

A Dunaújváros Futsal előtt Ivacs bravúros löbbölése nyitott lehetőséget, de Daradics mentett. Cseresnyés sem panaszkodhatott, már az elején főszerephez juttatták a saját védői, másrészt a vendégek, akik ebben a szakaszban fejben - lábbal gyorsabbak voltak.

Ivacs imponáló játékot hozott, de a lövése mellé szált a 10.’-ben, aztán egy lerohanás végén Varga bombáját fogta a vendég kapus öt perc múlva.

A földön fekvő Cseresnyés ritkán látható parádéval mentett Vadászi elöl a 17.’-ben. A harcokat jellemzi, hogy a vendégek ekkor már az ötödik faultnál jártak.  A kedélyüket tovább borzolta Ivacs ezt követő, Szili bombája, majd ismét Ivacs következett, de ezeket is újabb bravúrokkal hárította Dardics.

Az utolsó percig száguldottak a csapatok. Előbb Cseresnyés show-ja következett Demeter lövése nyomán, majd az ELTE – BEAC kapujánál kiharcolt hazai szögletek nyomán izzott a levegő. A parádés küzdelmet Németh zárta le a távoli bombájával, amit Daradics ismét bravúrral hárított.

 

A második félidőben

Még egy kicsit fokozták a csapatok a tempót és mindketten ziccerekkel kezdték a játék részt.

Németh egy sokat ígérő szabadrúgásnál inkább Vargához passzolt, de az ő nagy bombáját Daradics szögletre tolta. A folytatásban Kiss lövéssel, majd Vincze a perdítésével tört a gólra, de a vendég kapus… Aztán Németh lefordult a védőkről és bevágta az első gólt: 1-0 a 26.’-ben. A hazaiak nem álltak le, ismét Vincze perdített, de ezt Daradics befogta.

A vendégek kitámadtak, de előbb Vadászi, majd Lugosi vágta mellé.  Aztán Szini kapás lövését hárította újabb bravúrral Cseresnyés. Még tíz perc volt vissza, de a szikrázó játékot és a tempót megőrizték a csapatot.

 A hazai perceket előbb Ivacs, majd Szili egy-egy bombával folytatta. Ezután a vendégek 5:4-es harcmodorra váltottak a 34.’-ben.

A kaput kitakaró eltések miatt Ivacs a szabadrúgást fölé, akcióból pedig Németh mellé bombázott. Ezután a hazai csapat szorult be, ami Vadászi, majd Diemer Cseresnyéssel való újabb párbaját hozta.

Az üres kapus percekben Alex és Varga lövése elkerülte a vendég kaput, de az utóbbi másodszorra betalált: 2-0 a 38.’-ben

Egy perccel a vége előtt az ELTE-BEAC időt kért, utána Cseresnyés, majd Ivacs lőtték meg a góljukat 4-0, végül Vadászi távoli bombája is bement: 4-1 a vége.

 

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból:

Tóth Árpád a Dunaújváros Futsal edzője

Főnök! Majdnem biztos, hogy nem megyek el futsal edzőnek! Az első félidő idegölő volt.

- Hát, ha most ősz a hajad, akkor nem is tudom mi lenne veled, talán fehérré válna?! (mondta nevetve) Ez egy igazi rangadó volt és tudtuk, hogy egy jó csapat jön hozzánk. Belementünk egy kis adok-kapokba, mindkettőnknek rengeteg helyzetünk volt.

A félidőben lekellett egy kicsit nyugtatni a fiúkat, hogy ne álljanak bele ekkora rohanásba, nehogy megbosszulja magát és gólt kapjunk. Fontos volt, hogy mi szerezzük meg a vezetést.  Amikor az megvolt, onnét tudtuk hozni a mi játékunkat és megőriztük azt a pici előnyt.

Ma is rengeteg olyan helyzetünk volt, amiket bár sokat gyakoroljuk, de még mindig nem tudjuk eléggé magabiztosan értékesíteni.

Szerencsénkre az 5:4-et jól védekeztük, és sikerült gólokat szerezni belőle. Azt nem mondhatom, hogy magabiztosan, de nyertünk.  Ez egy óriási, hatpontos rangadó volt egy nagyon jó csapat ellen, amin szerencsére sikerült győznünk.

 

Béni Zoltán az ELTE-BEAC edzője

Veszedelmes ellenfele voltatok a Dunaújvárosnak

- Az tény, hogy nüanszokon múlott a mérkőzés. Igazából azon dőlt el, hogy kifogja a kisebb hibákat elkövetni. Sajnos a második félidő közepén mi lettünk azok, akik nagyot vétettünk, amiből a hazaiak megszerezték a vezetést. Onnét nekünk mennünk kellett az eredmény után. Nem működött az 5:4-es játékunk, ezért a Dunaújváros kiméletlenül kihasználta a hibáinkat.

A félidőig bíztam benne,

hogy jobb eredményt fogunk elérni, de azt tudtuk, hogy az ellenfelünk nagyon jó erőkből áll. Itt az NB II. Nyugati Csoportjában mindenki mindenkit meg tud verni. Nagyon kis különbség van a csapatok között, ami erre a mérkőzésre különösen igaz volt. Mindenki óvatosan ment bele, és várta, hogy a másik mikor hibázik. Ma sajnos mi jöttünk ki ebből rosszul.

Mi kell ahhoz, hogy hozzám álljon a szerencse?

-Dolgozni kell érte és a kulcs pillanatokban jó döntéseket kell hozni. Ahhoz pedig kell a jó erőnlét, hogy az agyban legyen oxigén, hogy meghozhassuk a megfelelő döntéseket, és lábnak elég ereje legyen a végrehajtásukhoz.

Mi most elég rossz szériában vagyunk,

 egymás után két vereséggel a hátunk mögött érkeztünk és ma elszenvedtük a harmadikat. Egy hullám hegy, illetve a völgy nagyon sok mindent meghatározhat a csapatok eredményességét illetően.  Összekell kapjunk magunkat, mert így még az is előfordulhat, hogy lemaradunk a rájátszásról!

 

Csányi Dávid  a Dunaújváros Futsal csapatkapitánya

- Ma jó felnézni az eredményjelző táblára. 4-1, már ránk fért ez az eredmény, hiszen két olyan mérkőzés állt mögöttünk, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Jó a hazai pályán behúzni a három pontot és felzárkózni az élmezőnyhöz, ahová tartani akarunk, mert oda is tartozunk.

Az első félidőben félre állt a szám a látottak miatt.

- Igen, az úgy is lehetett. Két felkészült csapat játszott egymás ellen ezen a mérkőzésen. Ők is tudták, hogy mi mit akarunk és mi is róluk az ő céljukat. A döntő tényező az volt, hogy ki szerzi az első gólt. Hála Istennek ez nekünk sikerült, ezért nekik kellett jönni az eredmény után, amit jól tudtunk kihasználni.

 

Az ellenfél legjobbja

Ezt a címet nyugodtam átadhatnánk Daradics Attilának az ELTE-BEAC kapusának! Rengeteg bajt csináltál a Dunaújváros Futsalnak ezen a mérkőzésen, mert egy nagyon jó kapus vagy, gratulálok a teljesítményedhez!

- Egy kicsit elfáradtam és ezért a végén már nem tudtam eléggé segíteni a csapatomnak. Remekül kijátszották a szituációt, a játékos üresen maradt lövőhelyzetben, és nagyon jól eltalálta. Tudtuk, hogy aki az első gólt lövi nagy előnyhöz jut vele és ez így is lett. Sajnos nem tudtuk megfordítani a mérkőzést.

Szaporán jöttek a végén a gólok. Az 5:4-ben játék miatt?

- Igen kockáztatnunk a végén, ami már több mérkőzésen jól működött, de ma nem mondhatjuk azt róla. Nyilván nem vagyok boldog, de még semmi sem dőlt el. Jó pár mérkőzés van az alapszakaszból, bízok benne, hogy kitudjuk javítani a hibáinkat.

 

Cseresnyés Alex a Dunaújváros Futsal kapusa

Csak egy bajom van, hogy senki sem kérdezi meg tőlem, hogy kit választok a mérkőzés legjobbjának, mert a címet nemcsak  a lőtt gólod miatt, de neked adnám, gratulálok!

- Köszönöm, de ez a győzelem is a csapat érdeme. A kapuson mindig nagy teher van, hiszen először is ő szedi ki a hálóból a labdát, ha be megy, másrészt igyekeztem magamat is felpörgetni, nehogy bele aludjak, de aztán az ellenfél gondoskodott erről.

A védőid főleg az első félidőben nem nagyon fogadtak neked szót!

- Pedig igyekeztem őket spannolni, mert nagy tempóban oda-vissza kontráztak a csapatok,  ezért a pálya két felé szakadt.

Az első félidőig nem is tudtam, hogy hat kezed van! akkor derült ki, amikor a padlón harcoltál. Mindre szükséged lett!

-Igazából csak kettő van, de nagyon igyekeztem menteni. Más meredek szitu is volt, például, amikor tíz méterre kellett kirohanjak, hogy megállítsam a szélsőt, mert nem maradt védőm. Sikerült. Igyekezek magamat is ráhangolni arra, hogy most is sikerülni fog.

A hajrában, a kapud torkában is megtaláltad az emberedet!

- Azt azért tudod rólam, hogy senkitől sem ijedek meg, ebbe a szituba is beleálltam. Az ellenfélnek mindig a szemébe és nem a labdára szoktam nézni, mert leakarom olvasni róla a szándékát és aszerint akarok helyezkedni.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB