Oldalsáv

Kiböjtölt győzelem Tihanyban

2024. január 23.
Újból az igazi arcát mutatta a Dunaújváros Futsal csapata. A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 15. fordulójában, idegtépő hajrával 2-3 (1-0)-ra győzték le a Tihanyi FC-t

Nagy volt a tét: felzárkózni

A Tihanynak azért, hogy megcélozhassa a Felső Házat, ahonnét a hétfő esti vereségükkel már tizenegy ponttal vannak lemaradva, és ez már a stabil Alsó Házat jelenti a számukra. A Dunaújváros Futsalnak pedig azért, hogy bebiztosítsa az első hatba való tartozását, ahol mára már túlságosan kiegyensúlyozottá kezd változni a mezőny.

Az első félidő

Nem lehet kétségünk, hogy a nagy tét túlfűtötté tette a hangulatot, mindenesetre az első megnyugtató gólt Kovács Ádám révén a hazaiak lőtték (1-0) a 6. percben. Meddő csata után jött a szünet

A második félidő

A legszebb tihanyi futsalos álomként kezdődött: Tar Tamás nyolc perc után megerősítette a vezetésüket (2-0)! Ez pontosan elég volt ahhoz, hogy végképp fölpörgesse az újvárosiakat, hogy aztán előbb Ivacs Gábor szépítsen a 35. percben (2-1) aztán a következő kettőben Vincze Dezső két találatával lerendezze a végeredményt: (2-3)-ra nyert a csapatuk.

Tóth Árpád a csapatunk edzőjének nyilatkozatából idézünk:

Végre ismét egy teljes csapattal utaztatok?

- Igen,végre normális létszámmal tudtunk elutazni, "csak".Csányi és Cseresznyés hiányzott…

Dramaturgiai céllal hagytátok a döntést az utolsó öt percre?

- Tudtuk,hogy nehéz mérkőzés lesz. Viszont senki sem így akarta megnyerni a meccset, hogy az utolsó pillanatig kelljen izgulni.

Az első félidő hazai fölénnyel telt? Mi nem ment a fiaidnak?

- Nem mondanám, hogy hazai fölénnyel telt, de nem voltunk elég agresszívak, illetve nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségeinkkel, míg az ellenfél kihasznált egy nagy hibánkat.

Szerencsére nem omlottatok össze 2-0-nál sem.

- A második félidőben fokoztuk a nyomást, de sajnos megint gólt kaptunk. Ennek ellenére nem omlottunk össze és a rengeteg helyzetnek meg lett az eredménye…

A második félidőben besárgultak a hazaiak, nem bírták a nyomásotokat?

- Nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre és olykor - olykor becsúszott egy-egy kemény belépő is, de sportszerű mérkőzés volt.

Két perc alatt 3-at vágtatok. Dicséretes, de miben lettetek jobbak?

- Igazából a szépítő találat után megéreztük a "vérszagot", illetve azt, hogy mit kell pontosan játszanunk, amivel szerencsére meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB