Oldalsáv

Klubtörténet

2013. februárban néhány fociszerető fanatikus úgy gondolta, hogy érdemes újjászervezni Dunaújvárosban a futsal sportot. Abban a városban, ahol évtizedes hagyománya van mind a nagy, mind pedig a kispályás labdarúgásnak.

Budavári Árpád Úr ötlete nyomán, Zemankó Zoltán együttműködésével, segítségével indult útjára a képzeletbeli labda. Simon Lajos Úr a Budafilter Kft tulajdonosa fantáziát látott az ideában és támogatta a csapat indítását.

A korábbi években már volt Dunaújvárosnak futsal csapata, amihez akkor a szervezeti kereteket a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesülete adta. Kézenfekvő volt, hogy az újjászerveződés is ezt a vonalat kövesse. Dr. András István Úr, a Dunaújvárosi Egyetem rektora valamint Balogh Bertalan Úr, a sportegyesület elnöke is a törekvés mellé állt.

Legfontosabb céljaink között fogalmaztuk meg az egészséges életmódra nevelést, a sportolási lehetőség biztosítását valamint azt, hogy sportszerető közönség kulturált szórakozására adott legyen régióban.

Az első edzésre 2013. május 8-án került sor. A Nagy Attila Zsolt irányított csapat gerincét olyan dunaújvárosi fiatalok alkották, akik a kispályás labdarúgásban már komoly tapasztalatokat szereztek.

2013/2014-es szezonban a Nemzeti Bajnokság másodosztályában indult az együttes, ahol összesen 35 csapat szállt harcba a dobogós helyekért.

A sikeres bajnoki rajt hitet adott csapatunknak és ennek köszönhetően Dunaújváros MJV önkormányzata erkölcsileg és anyagilag is együttesünk mellé állt.

A hosszú és küzdelmes szezon végén legmerészebb álmunk vált valóra, hiszen a megszerzett bronzérem egyúttal azt is jelentette, hogy kivívtuk a jogot az első osztályba kerülésre.

Válaszút elé érkeztünk, a kérdés adott volt, tudjuk-e vállalni a legjobbak közötti szereplést?

Dr. Dorkota Lajos Úr, Dunaújváros díszpolgára, együttesünk törzsszurkolója biztosított minket erkölcsi támogatásáról és egyben bátorított, hogy lépjünk be a képzeletbeli kapun. 

Így a 2014/2015-ös szezont a legjobbak között, az NB1-ben kezdtük. A szakosztály vezetője Dráviczki Márton Úr lett, aki a Renalpin Kft tulajdonosaként segítette működésünket.

Legfontosabb célunknak a biztos bent maradást tűztük ki. Emellett megszerveztük és elindítottuk három utánpótlás csapatunk versenyeztetését is.

A Baranyai Pál irányította felnőtt együttesünk a bajnokság alapszakaszát olyan jó eredménnyel zárta, hogy tavasszal a felsőházban folytathatta a küzdelmeket. Célunkat túlteljesítve a bajnokságot az előkelő 5. helyen zártuk, több tradicionális magyarországi futsal nagyhatalmat is megelőzve.

A 2015/2016-os szezontól a vezetőedzői feladatokat Fehér Zsolt vette át. A nyugodt háttér megteremtésében az ISD Dunaferr Zrt. vállalata állt csapatunk mellé, aki névadó szponzorként azóta is segíti munkánkat. Ez a szezon hozta meg számunkra a várva várt sikert. A Magyar Kupában és a bajnokságban is egyaránt ezüstéremmel zártuk a küzdelmeket.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években több alkalommal is szinte telt ház előtt játszhattuk mérkőzéseinket a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Büszkék vagyunk arra, hogy történelmet írhatunk és, hogy Dunaújváros, a Dunaújvárosi Egyetem és az ISD Dunaferr Zrt. méltán rangos hírnevét öregbíthetjük a sport területén.

De tudjuk ezek csak az első lépcsőfokok voltak életünkben. Hisszük, hogy profi szemlélettel irányított csapatunk továbbra is családias légkörben, alázattal munkálkodva még komolyabb célok elérésére hivatott.

Zemankó Zoltán
szakosztályvezető

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB