Oldalsáv

Biztos diadal - kiváló csapategységgel a Veszprém ellen

2015. november 23.
Hatalmas csatában született meg a Dunaferr DF RENALPIN FC 5:0-s sikere a Veszprém ellen. A két csapat edzőjével készítettünk interjút.

"A kulcs a játékrendszerben és annak végrehajtásában, valamint a kiváló csapategységben keresendő" - nyilatkozta Fehér Zsolt vezetőedző, aki nagyon büszke a csapatára.

Fehér Zsolt Fehér Zsolt

bt: Gratulálok ehhez a fényes diadalhoz.

FZS: Köszönöm szépen, a csapat nevében is.

bt: Nagyon óvatos voltál a mérkőzés előtt, azt mondtad a vendégekről: ez egy nagyon jó csapat.

FZS: Egy nagyon jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk. Mivel egy jó csapat nekünk is nagyon jól kellett játszanunk, minden dologra fel kellett készülnünk és ez a mai nap folyamán sikerült. Nagyon jó rendszerben játszottunk és minden olyan dolgot betartottunk, amit az edzéseken és az öltözőben megbeszéltünk, akár az elején, akár a szünetben.

bt: Egy darabig izgultam a győzelemért, később pedig azért, hogy megússzátok kapott gól nélkül. Ez is ment. Mi kellett hozzá?

FZS: Csapategység. Egyértelműen. Úgy gondolom, ezt bizonyítja, ahogy a csapat ma dolgozott, megérdemelte, hogy ma ne kapjunk gólt. Hetek óta beszélgetünk arról, hogy jó lenne lehozni egy mérkőzést kapott gól nélkül és ez a mai napon sikerült, nagyon büszke vagyok rájuk és nagyon örülök ennek a győzelemnek.

bt: Amikor nézem, a játék képét nagyon örülök annak, hogy valami őrületes energiával dolgoznak a játékosaid. Te milyennek találod?

FZS: A mai mérkőzésen mindenki 100%-ot nyújtott, vagy lehet, hogy egy picikével többet is. Úgy gondolom, hogy ez a csapat még mindig nincs kész, de jó úton járunk, hogy elérjük a céljainkat, de azért dolgozni kell. Ma is sok hibát vétettünk annak ellenére, hogy győzelmet arattunk, de ki kell javítanunk őket. Hétről – hétre több szurkoló jön ki a meccseinkre, ami nekünk egy óriási megtiszteltetés, és a jövőben még több szurkolót kell becsábítnunk a csarnokba.

bt: Egyre éhesebbek leszünk a sikerre, egyre kritikusabbak leszünk. Bírni fogjátok?

FZS: Úgy gondolom, hogy igen. Itt azért nem "tejfölös szájú" srácok vannak, nagyon jól tudják a dolgukat. Jelentős nyomás alatt is helytálltak a mai napon és a korábbi hetekben is.

A vesztes is becsülettel küzdött. Rangadót ígért, az is lett a DUNAFERR DF RENALPIN FC - FUTSAL CLUB VESZPRÉM. Madarász Jánossal, a vendégek vezetőedzőjével beszélgettünk.

Madarász János Madarász János bt: A játék képéből nem lehetett volna megmondani, hogy az egyik csapat jelentős vereséget szenved! Jól láttam én ezt?

MJ: Igen jól láttad, de mivel az ellenfelünk a kapuk előtt nagyon jól sáfárkodott a lehetőségeivel, ezért megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, hiszen a mai napon bármilyen helyzetünk volt, egyetlen gólt sem tudtunk lőni. Valami miatt kimaradtak, hol a Revi védett nagyon jól, máskor mi nem találtuk el az üres kaput sem. Így nem lehet mérkőzést nyerni! Abszolút megérdemelt a Dunaferr győzelme.

bt: Az előzetesben azt mondtad, hogy számos gond nyomja a vállatokat.  Ma melyik volt az igazi ok? A betegek, vagy a formán kívüliek okozták a több gondot?

MJ: Hektikusak vagyunk, mert mindig más és más játszik rosszul, nem tudjuk ugyanazt a formát hozni. De én mindig azt mondom: az elmúlt két évben nagyon jól szerepeltünk az alapszakaszban és a rájátszásra fogytunk el. Most egy kicsit döcögünk az alapszakaszban, ami nem annyira rossz és a végjátékban már egy másik arcát fogja mutatni a csapat. Nyilván dolgoznunk kell, de abban biztos vagyok, hogy akkor egy teljesen más csapatot fogtok látni.

bt: Én egy higgadt mestert látok, aki azt mondja: „labdázzatok csak nyugodtan, majd jövünk a rájátszásban”. Akkor egy másik csapatod lesz?

MJ: Ez azért nem ilyen egyszerű, mert nem vagyok annyira nyugodt. Ilyenkor, amikor vereséget szenvedünk, az ember nem lehet elégedett. Viszont most kezdünk bizonyos dolgokat helyre rakni, hiszen az év elején nagyon rossz felfogásban és rosszul játszottunk, valamint hozzáállási problémák is voltak. Ezek mára megszűntek, viszont ilyenkor nagyon nehéz visszazökkenni abba a mederbe, amit két éve megkezdtünk. Rajta vagyunk, szigorúak vagyunk, és úgy látom, hogy a csapat nagyon jól áll hozzá. Jelen pillanatban még a formákkal nagyon nagy gondom van, de türelmes vagyok, mert azt mondom, hogy inkább most, mint a rájátszásban döcögjünk.

bt: ha a következő fordulóban egy egyszerűbb ellenfelet fogtok ki, akkor azon átfogtok gázolni, hiszen hihetetlen energia van ebben a csapatban.

MJ: Egyszerűbb ellenfél? A Berettyóújfalu jön hozzánk – az azért nem lesz olyan egyszerű, de nyilván nem ijedünk meg senkitől. Nagyon fontos, hogy ne legyünk ilyen hektikusak, illetve ha a játékosok az egyik mérkőzésen jól játszanak, akkor a következőre is hozzák ezt a formát. Ez jelenleg a csapatunkban nincs meg, ezen dolgozunk és remélem, hogy a jövőben a jó irányba fog változni.

Nagyon fontos az, hogy nem szabad elveszíteni a hitünket, és amikor a rájátszás el fog jönni (azért reménykedek, hogy az első hatban benne tudunk lenni), akkor egy teljesen más csapatot fogtok látni. Amikor egy- két olyan mérkőzésünk lesz, ahol győztesen hagyjuk el a pályát a dobogóra is felkerülhetünk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB