Oldalsáv

Fájdalmas pontvesztés

2016. december 13.
Férfi Futsal NB I 11. fordulójában játszották le az ARAMIS SE-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 4-4 (3-1) mérkőzést a Budaörs Városi Sportcsarnokban 2016.12.12 –én hétfő este. Hatalmas csata volt, ami komoly tanulságokkal szolgálhat. Higgadt visszatekintés következik.

ARAMIS SE-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 4-4 (3-1)

 

Játékvezető: FARKAS BALÁZS

Asszisztensek: SZILÁGYI NORBERT, TAKÁCS ATTILA

 

ARAMIS SE: 22.SOÓS ARNOLD, 21.CSOPAKI ISTVÁN, 13.CSERI GERGŐ, 7.SÁMSON ZOLTÁN, 77.PÁL PATRIK36'

Cserék: 10.DA SILVA RIBEIRO RONI, 8.SZEGHY SZABOLCS,     88.BOZNÁNSZKY GÁBOR, 35'  4.BÜKI BALTAZÁR, 16' 11.BOGNÁR BENCE  38'9', 12.GÁL ANDRÁS,  9.HÉGER ATTILA  6', 86.MÁNYI DOMONKOS, 31.HEGEDŰS FERENC

Vezetőedző: FRANK TAMÁS

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 1.RIGÓ LÁSZLÓ, 15.VARGA CSABA 20.HOSSZÚ ÁDÁM3'31'31' 3.HORVÁTH NORBERT33',6.KLACSÁK BENCE

Cserék: 29.REVELAND ZOLTÁN,  5.SCHRANCZ BALÁZS, 7.FRIDRICH DÁVID 35', 8.HORVÁTH SZABOLCS, 19.JÓZSA TAMÁS, 11.FEKETE RÓBERT, 4.NÉMETH PÉTER, 17.CSÁNYI DÁVID ISTVÁN

Vezetőedző: FEHÉR ZSOLT

 

Borítékolható presztizs hangulattal kezdődött a mérkőzés – legalábbis a nézőtéren. A budaörsi közönség erős visszavágásban reménykedett a legutóbbi újvárosi fiaskójukért, nem is beszélve a hazai csapatnak a Fradival szembeni mélyrepüléséről, amit az előző fordulóban mutatott be. Még az is lehet, hogy a kollektív pozitív mágiájuk Frank Tamásék öltözőjében is működött, legalábbis a csapat teljesítménye erre mutatott ezen az estén.

 

A vendégcsapat szurkológárdája a Black Army is időben érkezett és a hazaiakhoz hasonlóan ők is szép győzelemben reménykedve láttak a lefújásig tartó lelkes buzdításukhoz!

 

Az újvárosi csapat keményen, egy jól tervezett rohammal adta meg a továbbiak alaphangulatát. Hosszú szabadrúgás bombája a kapufát találta el az első percben. A mutatványát Fridrich is leutánozta, de a gólt egy pazar Varga – Hosszú kombináció után Hosszú találata hozta meg 0-1 a 3. percben.

 

A gyorsan bekapott gól jelentős energiákat szabadított föl az Aramis csapatában. Boznánszky, Bognár, majd Sámson hamar szétzilálta a vendég védelmet és nagy nyomás alá helyezte az újvárosi Rigó kapuját. Héger bátor megoldására azonban már neki sem volt ellenszere: 1-1- a 6. percben.

 

A gyors egyenlítés lendületben tartotta a hazaiakat, akik Büki, Pál és Cseri révén tovább veszélyeztettek. A soraikat rendező Dunaferres legények Németh és Fekete megoldásaival kerültek gólt ígérő helyzetekbe. Ezekre a válasz Bognár, Boznánszky akció voltak. Utóbbi egy igazi „százas” helyzet elpuskázásával is adósa maradt a csapatának. A nyugalmukat Bognár gólja erősítette meg: 2-1 a 9. percben.

 

Eddig sem az álló vízben tették a dolgukat a csapatok, de innét igazán tűzbe jöttek a felek. A Dunaferr DUE RENALPIN FC játékosainak szemmel láthatóan nem ízlett a hazaiak előnye és ez Horváth N, majd Varga veszélyeztetései is jelezték.

 

Az Aramis nem kezdett el bunker focit játszani, hanem tovább kívánta növelni az előnyét, például Gál András ajtó-ablak helyzetével a 9. percben. Rigónak az újvárosi kapuban rengeteg dolga akadt az első félidő második részében is. Társainak a harcos, a saját térfelükön elszenvedett letámadások miatt gyűlt meg a bajuk. Ennek ellenére Feketének komoly sansza támadt a 12. percben, de nem tudta gólra váltani. A kontrákból Da Silva Riberio Roni és Héger is kiváló lövésekkel zárta az akcióikat.

 

A számos ütközés nyomán az Aramis hamar jutott egy ajándék kisbüntetőhöz. A remek alkalmat az erre az alkalomra becserélt Reveland egy pazar védésével használta ki. A padról bemelegítés nélkül beszálló bravúrkapusnak pillanatok alatt még két nagy alakításra volt lehetősége, de az ezt a pillanatokon belül követő újabb kisbüntetővel szemben, amit Büki védhetetlenül bombázott a kapujára, már nem. 3-1 a 16. percben.

 

Ilyen első félidőre még talán az elvakult (ha vannak ilyenek) Aramis szurkolók se számítottak. Fehér Zsolt érthetően időt kért. A rövid megbeszélés után a csapata hihetetlenül nagy offenzívába kezdett, de Horváth N, Fridrich, Hosszú, Németh és Fekete számos próbálkozása elakadt a nagy szerencsével dolgozó Soós Arnold kapuson és az önfeláldozóan védekezőkön, akiknek azért így is maradt energiájuk egy-két veszélyes kontrára. Ezért a 3-1-es hazai vezetéssel zárult az első félidő.

 

A szünet után

 

A kiváló harcosokból álló Dunaferr DUE RENALPIN FC legénységét nem törte össze a nem várt hazai előny. Az újrakezdés után az előbbi tíz percben bemutatott elszántsággal vették föl a küzdelmet a folytatást jelentő sípszó után.

 

Ezt a menetet is Hosszú kezdte a legjobban: távoli lövésével szépített: 3-2 a 31. percben. A lendülete nem egy támadásra szólt, ezért az egyenlítő gólt is ő lőtte: 3-3 a 31. percben. Ez bizony egy szép mesterhármas lett!

 

A gyors fordulat nyomán most Frank Tamás kért időt. A Dunaferr keményen támadott, a kapura akcióik és lövéseik nyomán Horváth N, Fridrich, Hosszú, Varga, Klacsák, Józsa és Németh is veszélyt jelentettek. Gyakorlatilag egykapus játék alakult ki. A nagy nyomást Fridrich jobb oldalról eleresztett pompás, a vezető gólt érő lövése tetőzte: 4-1 a 35. percben.

 

Egy perc múlva a hazaiak Hosszú őrületes helyzete után időt kértek, majd vészkapussal tértek vissza a csatába. A próbálkozásuk eredménnyel járt: Bognár góllal zárta a nagyon komoly tétre játszott „cicázást”: 4-4 a 38. percben.

 

Most Fehér Zsolt kért időt és a csapata ennek nyomán próbálta meg visszavenni az elszalasztott vezetést. A gondos tervezés sikere az Aramis eredményes  rombolása miatt ezúttal elmaradt. 

 

A Dunaferr DUE RENALPIN FC ezen az estén, tékozló módon, a nyomasztó mezőnyfölénye ellenére két értékes pontot hullajtott el. Az Aramis SE megérdemelten tartotta otthon a magáét.

 

Frank Tamás mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: „Készültünk arra, hogy mi vár ránk, mert ismerjük az ellenfelet, ahogy ők is minket. Szerintem ez két nagyjából hasonló típusú és képességű csapat, ezért összességében megérdemelt és igazságos a döntetlen. Az látszott, hogy azok a játékosok kipukkadtak nálunk, akik a hétvége felé három meccset is játszottak, ami egyébként nem tudom, hogy a helyén való volt-e.”

 

Fehér Zsolt mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: „Abszolút rosszkedvünk van. A mérkőzés képét tekintve nagyon sok góllal kellett volna nyernünk. Ezúttal főleg a támadásokban vétettünk nagyon sok hibát. Nyilván a védekezéssel is voltak problémáink, hiszen a gólokat azokból kaptuk. A helyzeteink egy részének a kihasználásával is több gólos győzelmet arathattunk volna. Ez nem így történt.”

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB