Oldalsáv

A IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupája előtt

2017. március 1.
A IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupája, illetve az ezt kísérő rendezvénysorozat a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénájában kerül megrendezésre 2017.03.03-án pénteken.

A torna fővédnökségét Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Fejér megye rendőr főkapitánya vállalta el. Cserna Gábor, Dunaújváros Megye Jogú Város polgármestere védnökként állt az esemény mellé.

Balról: Budavári Árpád, Zemankó Zoltán, Suszter Tamás, Balogh Bertalan (Fotó: Dénes János) Balról: Budavári Árpád, Zemankó Zoltán, Suszter Tamás, Balogh Bertalan (Fotó: Dénes János)

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Zemankó Zoltántól a Dunaújváros Futsal operatív vezetőjétől a következőket hallottuk.

 

Az előzményekről

 

A középiskolások számára rendezett első futsal kupánk olyan jól sikerült, hogy a második évtől ebbe bekapcsolódtak a rendvédelmi szervek is. Egy olyan komplex napot sikerült létrehoznunk, amely egyrészt a középiskolások számára sportolási lehetőséget nyújt, másrészt a rendvédelmi szerveket közelebb tudja hozni a fiatalokhoz. Egy olyan sportnap keretében találkoznak és szórakoznak együtt a résztvevők, ami példa értékű Dunaújvárosban.

 

Minden évben szerettünk volna egy kicsit előbbre lépni, hozzá tenni ezekhez a programokhoz. Az idén az eddigieket meghaladó komplex napot nyújtunk a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a többi középiskolás számára. Nem csak sportolhatnak, hanem öt nagyon érdekes és tanulságos előadást hallgathatnak meg.

 

A IV. alkalomról

 

Nyolc középiskolás és hét rendészeti csapat lép a pályára péntek reggel a nyolcórai megnyitót követően. A kupasorozat várhatóan este hat körül ér véget. A diákok a futsal-ban, a felnőttek a hagyományos 5+1-es kispályás szabályok szerint vívnak meg egymással. A két torna egymással párhuzamosan zajlik majd.

Ebben az évben a csapatok száma is bővült, hiszen bekapcsolódtak a helyi drog ambulancia dolgozói is, akik az előadásuk mellett a pályán is bemutatkoznak.

 

Az előadásokra elfogadta a meghívásunkat a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Dunaújváros és Sárbogárd Rendőrkapitánya is.

 

Reméljük, hogy az itt megjelenő fiataloknak alternatívát tudunk mutatni. Egyrészt a sport világából, másrészt az előadások hatására a bűnmegelőzési- és drogprevenciós céljaink is elérik a céljainkat. Szép reményekkel nézünk a nap elé, amit a tavalyihoz hasonlóan sok-sok mosolygós arccal szeretnénk zárni.

 

A mérkőzések és az előadások minden érdeklődő számára díjtalanul látogathatók.

---  

Nagysikerű, komplex program várható

 

Örömmel állt a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupája mellé Suszter Tamás rendőr alezredes a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője. Az ezt kíegészítő rendezvényen egy előadást is fog tartani. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón ezt hallottuk tőle.

 

Egy évvel ezelőtt csöppentem bele ebbe a különleges rendezvénybe, ahol a sport mellett bűnmegelőzési előadásokat is hallgathattak az esemény résztvevői. A nagy előadótermeket megtöltötte a hallgatóság, amik közül többet én is meghallgattam és elmondhatom, hogy odafigyelve és jó hangulatban telt az idő ott is és a sportpályán is.

 

Akkor is nagy sikere volt annak a komplex programnak, ami azért lehet jó, mert az előadásokon felhívjuk a figyelmet a kábító és egyéb szerek veszélyeire és mellettük a szervezők bemutatják az alternatívát, hogy nélkülük milyen vidám sportos életet lehet élni.

 

Ezért is vállaltam el a Sárbogárdi Rendőrkapitányságot vezető kollégámmal együtt én magam is egy előadást. Példát mutatva felvállaljuk a figyelem felhívását a szerhasználat veszélyeire és a helyette nyújtott lehetőségekre.

---

A tanulás és a sport kiegészíthetik egymást

 

„Elsőre furcsa elegye egymásnak ez a kétfajta rendezvény: egy futsal torna és a nagyon is komoly előadások. Egy alternatíva, amit a sport és ezen a pénteken a futsal nyújt a drog veszélyeihez és járhatatlan útjaihoz képest.” Így foglalta össze a gondolatait Budavári Árpád rendőr ezredes azon a sajtótájékoztatón, amelyet a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupája kapcsán tartottak.

 

Mi a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjével egy olyan előadást fogunk tartani, amelyekben olyan ügyeket mutatunk meg a fiataloknak, amelyek itt a közelben történtek. Azt mutatjuk be, hogy ez nem egy absztrakt dolog, amik csak másokkal történhetnek meg, hanem itt van a környezetünkben. Ez a vész a mi családunkat, barátainkat és ismerőseinket is fenyegeti.

 

Emellett láthatóvá tesszük, hogy mennyire jó lehet a tanulást és a sportot ötvözni. Már egy ideje dolgozunk azon, hogy a Dunaújvárosi Egyetem a saját sportolói kettős karrier programját elkészíthesse és egy igazi sportos egyetem lehessen. Egy olyan hely, ahová érdemes a sportolóknak jelentkezniük, ahol támogatott a tanulásuk.

 

A célunk, hogy egy érettségi előtt álló sportolónak ne kelljen választania a tanulás és a sport pályafutás között, hanem együtt tehesse meg mindkettőt. Szinte egészen biztos, hogy aki a tanulással és a sporttal lefoglalja magát, annak nem lesz energiája más tévutakra tévedni. Az előadásunkban a tévútat és a helyes irányt szeretnénk szemléltetni. Bár mindkettőre van példa, de mi a városért tenni akarók azt szeretnénk, ha a helyes utat választanák a fiatalok. Bízok az idei rendezvény sikerében és abban, hogy a céljainkat sikerül elérni.

---

Rangot adó esemény lesz

 

Balogh Bertalan a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesület elnöke az intézményhez hasonlóan pozitívan áll a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupája mellett, aminek a Campus Arénában ők adnak helyet 2017.03.03-án pénteken reggel nyolc órától. Derűlátó gondolatait megosztotta velünk.

 

Nagyon örülünk, hogy ennek az eseménynek már negyedszer vagyunk a házigazdája. A nemes dolgoknak az Egyetem mindig mellé fog állni. Ami a fiatalok életéről szól az nekünk is nagyon fontos. Ez a program egy furcsa kettősséget mutat be: a sportot és egy másfajta szórakozást. 

 

Az egyetemi élethez hozzá tartozik a szórakozás is, ami lehet tartalmas. A példák azt mutatják, hogy ha egy egyetemi esemény a sporttal van összekötve az mindig sikeresebb lesz, ami rangot ad valamennyiünknek.

 

 

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB