Oldalsáv

Most is a sport városa vagyunk

2017. március 23.
A helyi sportéletünk vezető támogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város. Sportbarátainkkal, a különböző sportágak képviselőivel szeretnénk az itt lakókat minél színvonalasabb sportélményekhez juttatni. Csapatunk a DUNAFERR DUE RENALPIN FC ebben a szezonban első hazai, rájátszásbeli mérkőzése előtt kértünk egy rövid interjút Cserna Gábor polgármester úrtól.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

bt: Ön hogy látja, Dunaújváros polgárainak szüksége van ezekre a sportsikerekre?

 

CSG: Dunaújváros méltán lehet büszke a számtalan népszerű sportágára, és sportolóira, akik évről-évre sikeres szerepléseikkel öregbítik városunk jó hírnevét! Érdemes kilátogatni a meccsekre, ahol látni az egyre bővülő szurkolói közönséget!

 

Jó látni a büszkeséget a szemekben, és örömmel tölt el, hogy a futsal egyre népszerűbb a városban. Bizonyára ez a DUNAFERR DUE RENALPIN FC szakmai sikereinek is köszönhető, hiszen tizennyolc meccsből tizenegyet megnyertek, s bár nem mindig sikerül felülkerekedni az ellenfélen, a motiváltság és küzdőszellem változatlanul példaértékű! 

 

Már kiérdemeltük a „Nemzet Sportvárosa” címet, és remélem a jövőben is méltó módon tudunk ezzel a címmel élni, amely nagymértékben függ attól, hogy a fiataljaink miként találják meg helyüket a helyi sportéletben! Úgy gondolom, hogy a városi futsal egy olyan lehetőség a sportolóinknak, mellyel egyéni karriert építhetnek, példaként szolgálva az utánpótlás korosztálynak, biztosítva ezáltal a folytonosságot és a töretlen lendületet!

 

bt: A közelmúltban bonyolítottuk le a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendészeti Szervek Kupája elnevezésű programunkat, aminek Ön volt az egyik fő védnöke. Hogyan értékeli azt az eseményt?

 

CSG: Megtisztelő volt a rendezvény védnöki feladatait ellátni, hisz városvezetőként a helyi közösség építése, támogatása az egyik kitűzött célom. Márpedig egy igazi közösség tudja, hogy csak annyira lehet erős, mint a leggyengébb tagjai. Így közös feladatunk, hogy olyan lehetőségeket kínáljunk a fiatal tehetségeknek, melyek révén megtalálják a saját útjukat az életben, és nem kallódnak el a csábító élvezeti szerek útvesztőiben.

Úgy gondolom, hogy ez a rendezvény több alternatívát tud mutatni a középiskolás fiataloknak, egyrészt a sport területéről, másrészt az érdekes és tanulságos előadások hatására a bűnmegelőzési- és drogprevenciós célkitűzések is megvalósulhatnak. Több ilyen rendezvény kellene a városban, ami ennyire közvetlenül megszólítja a fiatalokat!

 

bt: Támogatóként és szurkolóként meg van-e elégedve az NBI-es csapatunknak az idei bajnokságban nyújtott eddigi teljesítményével?

 

CSG: Önkormányzatunk, és a magam nevében is elmondhatom, hogy a helyi sportélet támogatása nemcsak az elmúlt időszakban volt fontos célunk, hanem a jövőben is nagy figyelmet szentelünk a sportágak és sportolóink támogatására!

 

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatának a több mint 30 millió forint összegű támogatás biztosítása egyrészt az eddigi eredményeket és szakmai munkát tükrözik, másrészről a csapatba vetett bizalmat! A rájátszás sorozata még csak most kezdődött, bízunk a sikeres folytatásban.

 

A felsőházban történnek már a mérkőzések, ehhez komoly koncentrációra és akaraterőre van szükség. Hiszem, hogy a csapatban minden megvan ahhoz, hogy újabb nagyszerű sikereket érjen el. Ebben a harcban pedig továbbra is számíthat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatására! Hajrá Fiúk! Hajrá Dunaújváros!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB