Oldalsáv

Küzdelemből is jeles

2017. április 30.
A rájátszás a felső osztálya a csapatjátékoknak! Kiváló példa volt erre a Férfi Futsal NB I Felső-ház 4. fordulójában a Swietelsky Haladás VSE - DUNAFERR DUE RENALPIN FC 3–4 (1-2) összecsapás. A két kiváló csapat mindent megtett a győzelemért, végül a jobbik győzött 2017.04.28-án, pénteken este.

Több sportágban is emlékezetes csaták emlékét őrzi Szombathelyen az Aréna Savaria. A kiváló adottságú, jól felszerelt és példásan karbantartott helyszín, ideális teret nyújt a színvonalas eseményeknek.

 

Az odalátogató szurkolók is jó érzékkel választják ki a nekik való rangadókat. Ezúttal is így tettek, ezért jelentős létszámban érkeztek a két csapat legutóbbi összecsapására is. Sportszerűen, ultrák nélkül. És nagy reményekkel, hiszen az alapszakasz végére szerencsésen újjá született hazaiak, a számukra kellemetlen sorsolás miatt a rájátszás első három meccsét idegenben játszották és sorban vereséget szenvedtek. „Na majd ma!” mondták és bizakodtak a legtöbben.

 

El kell ismerni, hogy a Haladáshoz ismét nem szabad túlzott magabiztossághoz érkezni. Mint örömmel láthattuk, nagy csatában ugyan, de egy jól felkészített és nagy egyéniségekkel érkező csapat azért győzelemre juthat. Ilyen volt a mi csapatunk is ezen az este.

 

Egyéniben is ötöst kaphatnának

 

E visszatekintésünk címének a „Küzdelemből is jeles!”-t adtuk és nem véletlenül. A mérkőzés sikerét ugyanis a nagyszerű egyéni tehetségeken túl, a remek taktikai felkészítés és a kíváncsi szemek elől rejtve maradó rengeteg gyakorlás alapozta meg.

 

És, ha a csapatnak megadtuk a jelest, vegyük sorra az egyéni teljesítményeket is. Mindenekelőtt süvegeljük meg Fehér Zsolt vezetőedzőt, aki ebben a szezonban is egy remek új csapattal lepte meg a teljes hazai mezőnyt. Sietősen említjük a legnagyobb segítőtársát Schrancz Balázs játékos-pályaedzőt, aki azonosulni tudott az elképzeléseivel és megalkuvás nélkül meg is tudta azokat valósítatni a rábízottakkal. Nem mellékesen az ötös számú mezben is profi munkát végez.

 

A kapuban extravagáns teljesítményt hozott Reveland Zoltán, aki a nehéz pillanatokban sikeresen támaszkodhatott a védelem tengelyére, Németh Péterre s a vele vállvetve küzdő Klacsák Bencére, aki az aznapi produkcióját a győztes góllal koronázta meg.

 

Figyelemre méltóan dolgozott, és egy gólpasszt is hozott Fridrich Dávid. Hozzá hasonlóan ismét látványos és gólveszélyes teljesítményt nyújtott Hosszú Ádám és Józsa Tamás is.

 

Az a „szakállas”…

 

Kitudja miért abban a szektorban, ahonnét én izgultam végig a mérkőzést, így emlegették Fekete Róbertet, aki később „az a tizeneggyes” elnevezést kapta, majd a fináléra már a saját nevén emlegették. Előbb kellemesen szidalmazva, de végig elismerve a teljesítményét.  Amire azért elmondhatjuk, hogy ezúttal sem volt gyenge… Az erre a szezonra teljesen újjá született és centerként is beérve a Hali ellen is nagyszerű produkcióval örvendeztetett meg bennünket. Ja igen: és azzal a három (3) góllal!

 

Még sok küzdelem vár a csapatunkra

 

Mielőtt még valaki azt mondja, hogy „elkiabálom a szerencsénket” sürgősen megjegyzem, hogy ezúttal csak a pénteki csatára emlékeztem elismerően. A keddi nappal ismét a fárasztó edzések jönnek és komolyan készülnek a fiúk előbb a végre hazai pályás Aramis elleni meccsre, majd az összes többire.

 

A rájátszásban eddig négy mérkőzésen vagyunk túl és a harmadik helyen állunk. Ebben a szezonban még hatszor lesz szükségünk arra, hogy a pályán a játékosok és a bárhonnét is szurkolók szíve együtt dobbanjon!

 

Óriási dolog volt

 

Elképesztő higgadtságot sugárzott, minden lépést megkomponált, de teret adott a játékosai improvizációjának is Fehér Zsolt vezetőedzőnk, aki a Haladás elleni idegenben elért győzelem után nyilatkozott a számunkra.

 

Fehér Zsolt vezetőedző (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt vezetőedző (Fotó: Dénes J.) bt: Újabb parádés győztes csatát vívtatok, győzelemmel! Gratulálok hozzá!

FZS: Köszönjük! Idegenben a Haladást megverni egy óriási dolog volt. Nagyon jó napot fogott ki az ellenfelünk és kiválóan játszott, de mi jól sáfárkodtunk a helyzeteinkkel és ezért megérdemelten vittük el a három pontot.

 

bt: Az óriási küzdelem mellett ismét szép játékot mutattatok be már az első félidőben is.

FZS: A célunk az volt, hogy a három pontot elvigyük. El kell ismerni, hogy a Haladásnak két-három száz százalékos ziccere volt és a kapufa is megmentett minket, de hasonló nekünk is volt, hiszen a Hosszú Ádám már előbb is eldönthette volna ezt a mérkőzést. Azt, hogy szépen és jól is játszunk, illetve kontrolláljuk a mérkőzést, az külön öröm a számomra. Nagyon jó útra tértünk rá, ezen kell végigmennünk.

 

bt: A mérkőzés hajrájában óriási nyomás alatt álltatok. Mi kellett a helytálláshoz?

FZS: Egyértelműen a csapategység! Akkor is egymást bíztatjuk, ha nem úgy megy a játék, ahogy annak kéne. Külön öröm a számomra, hogy bár két kiváló játékosunk: Horváth Norbert és Varga Csaba is hiányzott az összeállításból, mégis megálltuk a helyünket és így is győzni tudtunk!

 

Rengeteg helyzetet hagytunk ki

 

Érthetően nem volt jókedvében Turzó József a Haladás mestere, a rájátszás első négy fordulójában, ráadásul az első hazai mérkőzésén is vereséget szenvedő Haladás vezetőedzője. A tényeket  figyelembe véve tárgyilagosan így nyilatkozott.

 

bt:  Elkell ismerjem, hogy nagyon jó csapatod van és veszedelmes nyomás alatt tartottatok bennünket!

TJ: Egy kicsit elkeseredett vagyok a mai meccs után, mert úgy gondolom: játékban és taktikában jobbak voltunk és több helyzetet alakítottunk ki. Sajnos olyan egyéni hibákat követtünk el, ami ezen a szinten megengedhetetlen ésa a Dunaferr attól jobb csapat, hogy ezeket ne büntesse meg. Tehát az összes kontrája életveszélyes volt.

 

bt: Hol hibáztatok: elöl, vagy hátul?

TJ: Abból kaptunk kettő gólt, hogy mi vezettük létszámfölényes játékban a kapura a labdát és egy rossz döntés, egy rosszpassz nyomán visszakontrázott az ellenfél, amivel azonnal kivégzett bennünket. Emellett a kapu előtt rengeteg helyzet hagytunk ki. Az én életemet (és a többi ellenfelekét is) a Reveland Zoli már régóta keseríti, de volt úgy, hogy már ő is verve volt, a helyzetet azonban így is kitudtuk hagyni! Tehát többet hibáztunk elöl és négy gólt kaptunk.

 

bt: A hajrára is rengeteg energiát dobtatok be…

TJ: Ez a speciális, forgásos, öt a négyes taktikánk, amit Berettyóból hoztam át, még nem működik úgy, ahogy én azt szeretném. Ennek ellenére megvannak a lehetőségeink, de itt még jobban rá kell érezni a játékosoknak ennek az ízére.

 

bt: Van e tanulsága számodra a mai meccsnek?

TJ: A legfontosabb, hogy a helyzeteket be kell rúgni. Nagyon nehéz, mert egy kettősség van bennem. Amit levideóztunk, megbeszéltünk és gyakoroltunk az működött, de nem rúgtuk be a helyzeteket. Az ellenfél pedig büntetett.

 

bt: Mit gondolsz a folytatásról?

TJ: Elkezdtünk egy munkát. A Haladás egy-két erősítéssel hosszútávon meghatározó csapata lesz az NB I.-nek. Ezért igazoltam ide. A vezetőség, a csapat és én is egymásra találtunk. Pici dolgok hiányoznak, amin így szezon közben nagyon nehéz változtatni.

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB