Oldalsáv

Rendezzük a sorainkat

2018. február 10.
Talán erre van a csapatunknak legnagyobb szüksége a most következő DUNAFERR DUE RENALPIN FC- ARAMIS SE futsal bajnoki előtt. az eseményt a Dunaújvárosi Sportcsarnokban láthatjuk 2018. 02. 12. hétfő 19:00 órás kezdettel.

A Futsal NB I. idei szezonjában meglehetősen sok megszakítással követték egymást a mérkőzések.  Az ismert, sajnálatos okok miatt, a legutóbbi két hetes pauza ezúttal a mieinknek is jól jött. Időt adott a sérültek gyógyulására és a regenerálódásra. A mérkőzés előtti állapotokról kérdeztük Takó Csaba vezetőedzőt, aki a következő válaszokat adta.

Takó Csaba Takó Csaba Mivel telt az eltelt két hetetek?

- Ebben az időszakban elsősorban a játékosok  erőnlétének,  és dinamikájának javítása volt a középpontban, hiszen a sérülések és egyéb okok miatt a keret nagy részének jelentős lemaradása volt ezen a téren. Bízok benne, hogy ennek a munkának az eredménye valamelyest már a hétfői mérkőzésen is látszani fog, bár tisztában vagyok vele, hogy két hét kevés a topformába kerüléshez.    

 Hol tart a sérültek gyógyulása, közülük kik léphetnek pályára hétfőn?

- Sajnos nem épültek fel olyan gyorsan, mint reméltük. Fridrich Dávid a hét folyamán már a csapattal edzett, az Ő játékára jó esély van, ám óvatosnak kell lennünk, hiszen komoly sérülésből tér vissza.

Horváth Norbi lábával kapcsolatban a legnagyobb pozitívum, hogy végre megtalálták a szakemberek a probléma okát, így célzott kezelést kapott, remélhetőleg rá is számíthatunk hétfőn.

Reveland Zoli keze szépen gyógyul, ő is keretben lesz az Aramis ellen, Szeghy Szabolcs viszont továbbra sem hadra fogható. Létszámban már kezd alakulni a dolog, ám a visszatérők edzéshiánya miatt még messze nem optimális a helyzetünk.  

Milyen eredményt vársz a csapattól?

- A problémáink ellenére győzelmet várok, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy hazai pályán pontot veszítsünk. Szeretnénk jó pozícióból indulni a rájátszásnak, ennek pedig alapfeltétele az, hogy a következő két mérkőzésünket megnyerjük.

 

Fel kell vennünk a versenytempót

A Férfi Futsal NB I. 14. fordulójában, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- ARAMIS SE mérkőzéssel, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2018. 02. 12. hétfő 19:00 órai kezdéssel.

Az egész őszi szezonban büszkén nézhettünk a Futsal NB I. bajnoki tabellájára, ahol sikeresen vitézkedett a csapatunk a dobogós helyekért. A szoros mérkőzéseken még, ha néha szenvedve is, de szépen gyűltek a pontjaink. Igaz, közben a viharfellegek is, melyek a példátlan sérüléshullámmal teljesedtek ki. Reményeink szerint mostanra rendeződnek a soraink és újból veretes kihívója leszünk minden ellenfelünknek.

Az első vizsga az Aramis SE elleni meccsünk lesz

Bár nem egy BL győztes, de mindenképen egy sikerre éhes, jól szervezett, középcsapat érkezik hozzánk, és ebből egy nagyon izgalmas mérkőzés fog kerekedni, akárki meglássa.

Az idei év első meccsét a 12. fordulóban az FTC ellen vívták, ami 2-2-es végeredményt hozott. A fordulatos találkozót mindkét fél elveszítette, együtt sajnálkoztak az elúszott kettő pontokért.

A következő menetre már otthon várták a sokak által lesajnált Bőnyt, akik kellemetlen vendégként, Budaörsön is bizonyították, hogy egy-két dolog náluk is megváltozott. Ők vitték a prímet és a 3-3-as döntetlenhez a csapat játékosedzőjének, Lódi Tamásnak is be kellett állnia. Ő lőtte az egyenlítő góljukat.

A legutóbbi fordulót, rendhagyó módon a 7.-et, az Aramis még annak idején, novemberben teljesítette. Igaz, hogy nagyon nem dicsekedhetnek vele, mert az újonc Debrecentől idegenben szenvedtek egy gólzáporos 7-6-os vereséget.

A mostani vendégeinkről egyrészt a tények alapján, másrészt a korábban tőlük látottakból elismerhetjük, hogy a jelenlegi helyezésüktől függetlenül, jól szervezetteknek és nagy küzdőknek számítanak.

És, ha már itt tartunk: eddig három győzelmet, két döntetlent és nyolc vereséget begyűjtve, az utolsó előtti, a kilencedik helyen állnak. A Debrecent üldözik.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A mi csapatunk a már sokszor emlegetett és megszenvedett sérüléshullám után, a kéthetes újabb bajnoki szünetet komoly felkészülésre szánva, felkészülten áll a folytatásra várva. A sok kemény munkára nagy szükség is volt, mert a riválisaink az utolsó két fordulóban a korábbinál kedvezőbb helyzetbe kerültek.

Az előttünk járók csatája, a RÁBA ETO -MVFC-BERETTYÓÚJFALU 8 – 2-es végeredménye, csattanós választ adott a győrieket szeptember óta temetőknek. A végeredmény ráadásul négy pontra csökkentette a közöttük lévő távolságot, de még mindig az alföldiek őrzik az első helyet.

A legnagyobb riválisunkkal, a Haladással a legutóbbi fordulóban vívtunk egy rosszemlékű vesztes csatát, ezért ők vették át a féltve őrzött dobogós pozíciónkat. A köztünk lévő távolság három pontos, azaz egy győzelemnyi lett.

Ugyanez a lépcsőfok választ el bennünket, a most már bennünket üldöző Veszprémtől, akik ezt a lehetőséget az előző fordulóban csikarták ki a Fraditól. Az óriási küzdelemben és az utolsó pillanatban megszerzett találatuk, az 5-4-es győzelmüket hozta.

Nem adhatunk további előnyöket

Sajnos minden klub életében előfordulnak nem várt, addig soha nem látott sérüléshullámok. Ennek megfelelően is vált főszereplővé a kiváló gyógyító és rehabilitáló párosunk, Dr Frank József és Provoda Évi, akik a tőlük telhetőt megtették, a többi most már a futsal szakma dolga. A fő helyszín remélhetőleg ismét az edzéseké, és főleg a mérkőzéseké lesz!

A jól felkészült ellenfeleink éltek a lehetőségekkel és magabiztosan kihasználva a meggyengülésünket, hat pontot vettek el tőlünk. A mieink jelenleg a tabella negyedik helyén állnak. Ez a széria eddig tartott, most már eljött a bizonyítás ideje a mieink számára.

Bízunk benne, hogy ebben a szezonban is irigyelhetik a Reveland Zoltán, Cseresnyés Alex, Horváth Norbert, Németh Péter, Fekete Róbert, Hosszú Ádám, Schrancz Balázs, Pál Patrik, Varga Csaba, Rigó László, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs, Boldizsár Csaba, Csányi Dávid jegyezte névsorunkat!

Kiböjtölt találkozás

Visszatekintve szinte hihetetlennek tűnik, hogy a csapatunk a Dunaújvárosi Sportcsarnokban durván két hónapja nem játszott. Utoljára 2017.12. 14-én! Reméljük, hogy sokan visszatérnek hozzánk, mert értük, a szurkolóink szórakoztatásáról szól ez a nagyszerű játék.

A csapatnak szüksége van a lelkes és kritikus biztatásra, és reméljük, hogy a szurkolóinknak pedig a közösen kiharcolt, hazai pályás győzelem élményére! Szóljon újra a Hajrá Dunaferr és az Úúúúújváros!

A mérkőzésről írásban élő tudósítást adunk a helyszínről.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB