Oldalsáv

Harcias vendéglátókra számíthatunk

2018. május 11.
Minden túlzás nélkül mondhatjuk ezt a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 8. fordulójában az FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzésre készülve. A várhatóan nagy csata Budapesten, az Elek Gyula Arénában zajlik 2018.05.14–én hétfőn, 21 órától.

A tények

A Ferencváros futsal csapatáról sok mindent mondhatnak a korábbi, vagy a soron következő ellenfelei, de azt senki sem felejti el megjegyezni, hogy nagy küzdőknek számítanak. A keretükben jó néhány tehetséges fiatal és válogatott kerettag is található, mellettük áll a híresen könyörtelen, és a tűzbe hajszoló elhivatott közönségük. És ott van az a bizonyos „fradi szív”. Ráadásul most egy igen komoly kihívás előtt állnak. A tétjük a bent maradás. Ezzel senki sem viccelhet, ők sem teszik. A legelöl említett harciasságukat mindezek garantálják.

A rájátszásban ez történt velük

Az első alkalommal Debrecenbe utaztak és az ottaniak már akkor jelezték nekik, hogy felveszik velük a versenyt a bent maradásért, amit a 4-2-es győzelmükkel igazoltak. Az első zakó után egy túlságosan „jó” vendéget, a Berettyóújfalut kapták és szikrázó csatában, melyen a listavezető már 4-1-re is vezetett, az utolsó percben állították be a végeredményt. Sokak meglepetésére csak egy 4-5-ös vereséggel zártak. Az elszánt küzdőképességüket Dunaújvárosban is bemutatták a 2-2-es döntetlenjükkel. Ezután ismét, kíméletlen keleti vendégeik érkeztek. Előbb a Nyírgyulaj a 2-0-s győzelmével, majd a Debrecen a 2-1-es sikerével vitte a pontokat az Elek Gyula Arénából.

Így alakult ki ez a gyászos helyezésük, az utolsó a mostani tabellán. Öt vereséggel egy döntetlennel, öt ponttal lemaradva az előttük álló Debrecentől. Már csak két meccsük van hátra az alapszakaszból. Az ebben szerzett egyetlen pontjukat pont az újvárosiaktól kapták…

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A rájátszás öt mérkőzéséből egyet buktak, és egyszer pontokat veszítettek. Egyik jobban fáj nekik, mint a másik. A hasonló rosszkedvű eredmények a csapatsportokkal járnak, de ezeken a találkozókon egyik esetben sem tudtak a legjobb összeállításukban kiállni.  

Az alaptétel: ez a legjobb, csak magyar játékosokból álló hazai futsal csapat. Minden elképzelést meghaladó sérüléshullámai dacára a dobogó második helyén áll. A gyógyítóknak, szakértelemnek és a sportemberi hozzáállásnak hála, most már újra a ragyogó formájukat tudják hozni. Elvileg hétfőn, akár teljes csapattal is.

Itt tartunk. A zöldek most a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-re gyúrnak. Ebben biztosak lehetünk. Egy pillanatnyi kihagyást is eszeveszett lelkes rohamokkal büntetnek. Nagyon veszélyes vendéglátók, akiket nem szabad lendületbe engedni. Ezt viszont az újvárosiak a legjobban tudják.

A segítség viszont így is jól jön nekik, szurkoljatok bárhonnan is...

Hajrá Újváros, hajrá Dunaferr!

A mérkőzésről a FB oldalunkon élő, írásos tudósítást olvashattok.

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB