Oldalsáv

Ez egy újabb nagy csata lesz

2018. október 18.
A Férfi Futsal NB I. 7. fordulójában játszák a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzést, a Debreceni Egyetemi Sportcsarnokban 2018. 10. 19. pénteken, 18:30-tól.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A debreceni sportbarátaink hangzatos, és igaz elnevezéssel illetik ezt a közös hétvégénket. A deac.hu-n azt írják, hogy „pénteken kezdődnek a Dunaferr-napok!” Ugyanis a mi látogatásunk után az újvárosi NB I.-es röplabda csapat, vasárnap lép pályára az ottani ellenfelükkel szemben. Nekik is szurkolunk.

A botlásunkra építenének

A debreceniek a gyengébbeket eddig jól helyben hagyták, az erősebbekkel vitéz módon küzdöttek, de a skalpjukat nem tudták megszerezni. Most viszont ezt a hazai pályán nyilván nagyon szívesen megtennék, amit meg is értünk, de mint rendesen: itt is kettőn áll a vásár.

Ennyire azért még ne siessünk előre, nézzük csak a mostani szezonban bemutatott eddigi szériájukat! Rögtön az elején két komoly ellenfelet sorsoltak nekik, előbb a Veszprémhez utaztak (2-6), majd a Berettyóújfalut fogadták, ami egy súlyos (0-7)-tel járt. Utána viszont az ARAMIS SE-t (2-0), és a BME-BT FC fogadva (5-1) –es sima győzelmeket arattak. A KÚTHÁZ HALADÁS VSE-hez utazva viszont egy újabb (5-2)-es vereség következett az elmúlt fordulóban.

Úgy tűnik, hogy Elek Gergő a debreceniek vezetőedzője, a DEAC honlapjának myilatkozva derűsen áll a pénteki csata előtt.

- Szerintem egyenrangú ellenfelei voltunk a nagy nevekből álló Haladásnak… a nüanszokat kell a magunk javára fordítani majd, s akkor a jövőben az ilyen meccseket megnyerhetjük.

Durva hét: de ha összejön, mivel nyerhetnek a Dunaferr ellen pénteken?

- Azon a vonalon haladva, mint a Haladás ellen! Játékban felvettük a harcot, helyzeteink ugyanúgy voltak, mint nekik. Itthon frissebben, szokásos környezetben, a hibákat még kevesebbre szorítva, lehet esélyünk a pontszerzésre.

A DEBRECENI EGYETEMI AC jelenleg a kilenc pontjával a hatodik helyen áll.

A három pontért utazzák át a fél országot

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC az augusztus eleji felkészülés óta megállás nélküli összehangolt munkában áll, nem vesztegeti az idejét. A felmerülő hibáit nem kendőzi el és nem akarja jelentéktelennek bemutatni, folyamatosan dolgozik a még jobb teljesítmény eléréséért.

Az eddigi mérkőzései négy győzelmet és egy vereséget hoztak. A legutóbbi hazai mérkőzésükön is bomba formában játszottak. Jelenleg a bajnoki tabella második helyén állnak a 15 pontjukkal.

Fehér Zsolt vezetőedzőtől a mérkőzés kapcsán ezt is hallottuk

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.)  Nincs meg állás, hiszen minden nap keményen kell dolgozni ahhoz, hogy a legjobbak között tudjunk maradni! Kemény ellenfél, hosszú út vár ránk, mindenre felkell készülnünk!

Két játékos bajlódik kisebb sérüléssel, de remélhetőleg mind kettő tudja majd vállalni a mérkőzést. Amennyiben ez hátráltatja a játékukat, úgy a fiatalok kapnak több szerepet a találkozón, akik a múlt héten is bizonyították tehetségüket.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB