Oldalsáv

Ez egy újabb nagy csata lesz

2018. október 18.
A Férfi Futsal NB I. 7. fordulójában játszák a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE DUTRADE FC mérkőzést, a Debreceni Egyetemi Sportcsarnokban 2018. 10. 19. pénteken, 18:30-tól.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A debreceni sportbarátaink hangzatos, és igaz elnevezéssel illetik ezt a közös hétvégénket. A deac.hu-n azt írják, hogy „pénteken kezdődnek a Dunaferr-napok!” Ugyanis a mi látogatásunk után az újvárosi NB I.-es röplabda csapat, vasárnap lép pályára az ottani ellenfelükkel szemben. Nekik is szurkolunk.

A botlásunkra építenének

A debreceniek a gyengébbeket eddig jól helyben hagyták, az erősebbekkel vitéz módon küzdöttek, de a skalpjukat nem tudták megszerezni. Most viszont ezt a hazai pályán nyilván nagyon szívesen megtennék, amit meg is értünk, de mint rendesen: itt is kettőn áll a vásár.

Ennyire azért még ne siessünk előre, nézzük csak a mostani szezonban bemutatott eddigi szériájukat! Rögtön az elején két komoly ellenfelet sorsoltak nekik, előbb a Veszprémhez utaztak (2-6), majd a Berettyóújfalut fogadták, ami egy súlyos (0-7)-tel járt. Utána viszont az ARAMIS SE-t (2-0), és a BME-BT FC fogadva (5-1) –es sima győzelmeket arattak. A KÚTHÁZ HALADÁS VSE-hez utazva viszont egy újabb (5-2)-es vereség következett az elmúlt fordulóban.

Úgy tűnik, hogy Elek Gergő a debreceniek vezetőedzője, a DEAC honlapjának myilatkozva derűsen áll a pénteki csata előtt.

- Szerintem egyenrangú ellenfelei voltunk a nagy nevekből álló Haladásnak… a nüanszokat kell a magunk javára fordítani majd, s akkor a jövőben az ilyen meccseket megnyerhetjük.

Durva hét: de ha összejön, mivel nyerhetnek a Dunaferr ellen pénteken?

- Azon a vonalon haladva, mint a Haladás ellen! Játékban felvettük a harcot, helyzeteink ugyanúgy voltak, mint nekik. Itthon frissebben, szokásos környezetben, a hibákat még kevesebbre szorítva, lehet esélyünk a pontszerzésre.

A DEBRECENI EGYETEMI AC jelenleg a kilenc pontjával a hatodik helyen áll.

A három pontért utazzák át a fél országot

A DUNAFERR DUE DUTRADE FC az augusztus eleji felkészülés óta megállás nélküli összehangolt munkában áll, nem vesztegeti az idejét. A felmerülő hibáit nem kendőzi el és nem akarja jelentéktelennek bemutatni, folyamatosan dolgozik a még jobb teljesítmény eléréséért.

Az eddigi mérkőzései négy győzelmet és egy vereséget hoztak. A legutóbbi hazai mérkőzésükön is bomba formában játszottak. Jelenleg a bajnoki tabella második helyén állnak a 15 pontjukkal.

Fehér Zsolt vezetőedzőtől a mérkőzés kapcsán ezt is hallottuk

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.)  Nincs meg állás, hiszen minden nap keményen kell dolgozni ahhoz, hogy a legjobbak között tudjunk maradni! Kemény ellenfél, hosszú út vár ránk, mindenre felkell készülnünk!

Két játékos bajlódik kisebb sérüléssel, de remélhetőleg mind kettő tudja majd vállalni a mérkőzést. Amennyiben ez hátráltatja a játékukat, úgy a fiatalok kapnak több szerepet a találkozón, akik a múlt héten is bizonyították tehetségüket.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB