Oldalsáv

Az új szezon előtt

2019. augusztus 23.
Megkezdődött a Férfi Futsal NB I. új szezonja. Ebből az alkalomból kerestük fel kérdéseinkkel a névadó fő támogatónk, az ISD Dunaferr Cégvezetőjét, Tankhilevich Evgeny urat.

Balról-jobbra: Evgeny Tankhilevich, Zemankó Zoltán, Matuss Péter (Fotó: infodunaujvaros.hu) Balról-jobbra: Evgeny Tankhilevich, Zemankó Zoltán, Matuss Péter (Fotó: infodunaujvaros.hu)

Az ISD DUNAFERR Zrt. és a dunaújvárosi futsal kapcsolata immár négy szezon óta tart, a vállalat segítségével Dunaújváros az ország futsal sportjának meghatározó szereplőjévé vált. Hogyan értékeli ezt az időszakot?

A magyarországi futsal élvonalában végigküzdött négy szezon személy szerint nagyon sok örömöt és megelégedést adott nekem. Nemcsak az elért helyezések tekintetében, hanem azt is látva, hogy a terveknek megfelelően egy nagyon érdekes projekt valósul meg.

A projekt megvalósítói kivételes képességet mutattak a csapatépítés terén. A kétség első árnya az ő elköteleződésüket illetően, számomra a projekt végét jelentené, de egyszerűen fantasztikus, ahogy a rendelkezésükre álló költségvetéssel dolgoznak. Úgy gondolom, hogy a legtöbb sportklub példaként tekinthet erre.

A legnagyobb öröm nekem a gyerekeket volt látni, ahogy a nagycsapatot követik. Nagyon várom azt az időt, amikor a dunaújvárosi szülők büszkén tekintenek majd a futsalozó gyerekeikre.

A „DUNAFERR” név hazánkban nem csak az acélgyártás, hanem a sport területén is évtizedekre visszatekintő brand. A sportszponzorációban jelentős múltra visszatekintő vállalat számára melyek azok az indokok, amely miatt a helyi futsalt érdemesnek tartja a támogatásra?

- Nézze, ez azért meglehetősen bonyolult kérdés. Tudom, hogy az én ittlétem előtt a város híres volt a sportsikereiről, és hogy azok jórészt a Dunaferrhez kötődtek. De azt gondolom, hogy a sportambíciókat a szponzor lehetőségeihez viszonyítva kell mérni. Azok az idők, amikor a Dunaferr súlyosan veszteséges volt, azonban a város sportklubjai virágoztak és a gyár sportolókat foglalkoztatott, régen elmúltak.

Ma a prioritás az, hogy minél több helyi fiatalt vonzzunk a futsalhoz, amely nagyszerű sport és országos szintű versengés. A városban nincs túl sok szórakozási lehetőség, ezért nagyszerű látni, hogy az emberek a csarnokba jönnek futsal meccset nézni.

Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Dunaferr és Dutrade logók országos szinten megjelennek. Ez jól szolgálja azt a célt, hogy a Dunaferr nevet az ország minden részén megismertessük a közvéleménnyel, ahol az általunk gyártott acélt használják építkezésekhez és további feldolgozásra egyaránt.

De még egyszer, a legfontosabb, hogy a futsal örömöt tud okozni e nagyszerű város polgárainak!

Az elmúlt bajnokság előtt milyen eredményeket remélt felnőtt csapatunktól?

- Őszintén szólva azt reméltem, hogy a csapat a korábbi szezonok sikereire alapozva dobogós helyen tud végezni. Ezzel együtt nem tekintem a 4. helyezést tragédiának, inkább úgy fogalmazok, hogy ez ugródeszka a következő eredményekhez.

A mögöttünk álló szezon komoly küzdelmeket hozott, a pályán kiváló ellenfelekkel találkoztunk, a pályán kívül pedig a gyúrónak és az orvosoknak kellett nagy meccset vívnia a kulcsjátékosok súlyos sérüléseinek kezelésével. Mindezek fényében reálisnak tartja az elért eredményeket?

- A 2018/2019-es szezon eredményét úgy tekintem, mint ami a jelenlegi játékerő alapján az elérhető maximum volt. Az eredmények egyáltalán nem a hozzáállásra vagy az erőfeszítések hiányára vezethetők vissza. A csapat számos hihetetlen mérkőzést játszott, amelyen minden játékos és az edző mindent kiadott magából.

A kirakatban lévő felnőtt csapat mellett a „hátországban”, az utánpótlás csapatok háza táján is komoly munka folyik. Figyelemmel kíséri az itteni eseményeket is? Mennyire lehet fontos a szponzor számára a háttérmunka?

- A szórakozás szerves része a játéknak, és esetenként ugyanannyira fontos, mint a játék maga. Küzdenünk kell, hogy több nézőt hozzunk a lelátókra, el kell mennünk a gyárba, az egyetemre, más vállalkozásokhoz, hogy megtöltsük a nézőteret. És természetesen ki kell alakítanunk a szurkolók leghűségesebb csoportját, akik az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérik a csapatot.

Már megszokhattuk, hogy az ISD DUNAFERR Zrt. vezetői gyakran tűnnek fel a mérkőzéseken, és amikor eljönnek, a közönséggel együtt, a lelátóról szurkolnak. A támogató egyben szurkoló is?

- Természetesen a tőlünk telhető mértékben támogatjuk a csapatot. Oroszországban és Ukrajnában olyan a kultúránk, amely szoros összefonódást jelent a gyárat képviselő csapattal. Dunaújvárosi lakosként pedig a csapat szurkolójának is kell lennünk.

Az elmúlt évek tapasztalatainak tükrében milyen jövőkép vázolható fel a vállalat és a futsal kapcsolatában?

- A csapatunk jövőjét akként látom, hogy továbbra is a legjobbak között marad, nem feltétlenül úgy, hogy állandó listavezetővé válik, de kérlelhetetlenül küzd a minél magasabb helyezésért. Azt akarom, hogy a csapat törekedjen egy-két helyezéssel jobbat elérni annál, mint amit a „papírforma” jelentene számára!

A csapatépítés szempontjából személy szerint nekem az lenne a legfontosabb, hogy dunaújvárosi srácokat, a Dunaferres munkavállalók gyerekeit lássam a futsalhoz kötődni. Számomra csak az a sport számít, amikor a kollégám büszkén mondhatja: láttad a fiamat Dunaferres logóval a mezén az egész ország előtt játszani?!

Mit vár az előttünk álló szezontól?

- Érdekes mérkőzéseket és izgalmas csatákat várok. A rájátszásba kell jutnunk, a többi pedig majd kiderül! Kívánom, hogy a srácokat kerüljék el a sérülések, maradjanak egészségesek a nehéz szezon során, és természetesen egy kis szerencsére is szükségünk lesz majd!

Hajrá magyarok! Hajrá Dunaferr! Legyünk büszkék rátok!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB