Oldalsáv

Akarnak egy kemény futsal csatát látni?

2019. október 30.
Válasszák a DUNAFERR DUE DUTRADE FC - NYÍRGYULAJ KSE NB I-es mérkőzést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, október 31-én csütörtök este héttől.

Biztos, hogy az lesz belőle?

Garantálható! Egyrészt a válogatott Világbajnoki selejtező csoportmérkőzései miatti hosszú kényszerszünet miatt, hiszen minden bajnoki résztvevő éhes egy tétmérkőzésre. Másrészt a két csapat közös célja, a felsőházba kerülés is, száz százalékos erőbedobásra kényszeríti mindkettőjüket. A harmadik és a hetedik helyezett közti különbség mindössze négy pont. Itt mindenki, mindig győzni akar.

Jó csapat lett a NYÍRGYULAJ KSE-ből is!

Az elmúlt évek középszerű teljesítményét elunva, és nyilván megfelelő támogatói bázis megnyerésével, erre a szezonra egy új szellemű, és a korábbinál jobb gárdát raktak össze a klub vezetői. A jó képességű és válogatott hazaiak mellé, hasonló erényekkel bíró ukrán és román légiósok érkeztek. Lovas Norbert vezetőedző munkája még soha nem volt ilyen sikeres, mint az idény ebben a szakaszában, hiszen jelenleg a dobogó harmadik helyéről várják a Dunaferr elleni összecsapást.

És a DUNAFERR DUE DUTRADE FC?

Az első pillantásra megfiatalodtak, felgyorsultak, lassan összeérnek és ez által visszanyerték a tőlük megkedvelt látványos, közönségszórakoztató játékukat. A mezőny két legerősebb csapatával már az elején meccseltek, azóta szisztematikusan dolgoznak a pontok gyűjtögetésén.

A munkájukat nehezítette néhány aggasztó sérülés, mint például Némethé, vagy a kapusposzton Reveland és Rigó kényszerpihenője. Nem segített az egy – két rövidebb eltiltás sem. Ebben a fordulóban például a szezonra újraszülető és megállíthatatlanul küzdő Sáhó Kristóf nem állhat a csapat rendelkezésére.

A mérkőzés előtti interjúkból idézünk

Fehér Zsolt vezetőedző

Több szempontból is érdekes lehet a Nyírgyulaj elleni találkozó. Az egyik, hogy ebben a szezonban nagyszerű román és ukrán játékosok erősítik őket. Ezért a korábbiaknál jobb helyen állnak a tabellán. Nagyon jó ellenfél lesz a csütörtöki. Fel kell kötnünk a gatyákat, mert itthon akarjuk tartani a bajnoki pontokat. Gyűjtögetnünk kell őket, ha a felsőházba szeretnénk kerülni az alapszakasz után, ami ebben a szezonban a minimális célkitűzésünk. Nagy csata lesz, de többször voltunk ellenük sikeresek, ezért most is pozitív hangulatban szállunk harcba ellenük.

Németh Péter a csapatkaipány

Kemény labdázás lesz a Nyírgyulaj elleni, mert személyükben egy nagyon jó csapatot fogadunk. Megerősödtek, jó játékot mutatnak, szép eredményekkel a tabella elejére kerültek, ami megsüvegelendő. Nehéz mérkőzésre számítok.

Az ellenük való csatára vissza kell térnünk arra az ösvényre, amelyen a győztes mérkőzéseinken jártunk. Nagyon koncentrálva, minimális számú gólokat kapva kell játszanunk, és a helyzetkihasználásunkon is javítani kell. Hosszú volt a válogatott miatti szünet, játékra éhesen várjuk a mérkőzést.

A kapusok

Reveland Zoltán egy már szinte fatalistán kemény sportoló, de a hétfői kapus edzésen még csak a társai munkáját irányította.

Egyelőre ezt tudom végezni, mert a kezeléseket és a rehabilitációt követően még nem érzem, hogy rohamosan javulna az állapotom. Bízok a csodában, mert remélem, hogy előbb – utóbb használni fognak és egészségesen térhetek vissza. Ez egy olyan sérülés, amit a mérkőzés hevében talán nem nagyon éreznék, de nem biztos, hogy nem akadályozna a védésekben. Ilyenkor kockázatos az idő előtti kezdés, mert lehetséges, hogy a továbbiakban annak komoly következményei lehetnek.

A Nyírgyulajjal vívott mérkőzésekről nincsenek rossz emlékeim, mert többnyire a miénk lett a győzelem. Mára megváltoztak az erőviszonyok, az idei teljesítményük tiszteletet parancsol. Masszív, válogatott légiósokkal megtűzdelt brigád lett belőlük. Nagyon kemény mérkőzésre számítunk. Mivel mi játszunk hazai pályán, ezért ezt az esélyt mindenképen meg kell ragadnunk, és meg is tesszük azt

Jó volt Rigó Lacira nézni a hétfői edzésen, aki hosszú, kényszerű kihagyás után, fitten, magabiztosan állt a munkába.

Az elmúlt két hónapot konditermi edzésekkel töltöttem. Sajnos a sérülésem nem engedte meg, hogy a csapattal mozogjak. Igyekeztem, hogy mostanra a legjobb formámat tudjam kihozni magamból. Igaz, hogy innét nincs kímélet, a társaimtól is a szokásos bombáikra számíthatok, de már nagyon hiányzott. Azt szokták mondani, hogy óvatosan kell kezdeni, de én inkább abban hiszek, hogy bele kell dobni az embert a mélyvízbe, és akkor hamar kiderül, hogy mire lesz képes. Ezért aztán én is vállalom a megmérettetést. Az elmúlt két hónapban csak kívülről nézhettem a srácokat és az nagyon rossz érzés volt. Nagyon várom, hogy a pályára léphessek.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB