Oldalsáv

Az első felkészülési mérkőzés előtt

2020. augusztus 2.
Alapos „műhelymunkát” végzett a DUNAFERR DUE DUTRADE FC NB I-es csapata az elmúlt hetekben. A régi harcosok mellett egy sor fiatal is bebizonyíthatta, hogy érdemes-e a vezetők figyelmére az új évadban. Az eddigi feladatokat színesíti, és egy még keményebb erőpróba sorozatot fog jelenteni a keretbe igyekvők számára a felkészülési mérkőzések sora.

Az első bizonyítási lehetőségre az Újpest ellen nyílik lehetőség Budapesten a Fáy utcában, augusztus 3-án este nyolctól. Frank Tamással, a vezetőedzővel beszélgettünk.

Az elmúlt héttől már az új fiúk is veletek tartottak.  A sok munka után már nem csak a létszám szempontjából alakul a csapatod?!

A létszámunkkal is gyarapodunk, ezért most már egész komoly munkát tudunk végezni. Remélem, hogy a Sánta Attila is hamarosan teljes értékűen beletud kapcsolódni a tevékenységünkbe. Az első időben kíméletesen kezdtük vele a munkát, mert rá még vigyázni kell.

A másik két fiú, a Seregi Tomi és az Östör Martin is fiatal és, ha lehet ilyet mondani, akkor úgy jellemezhetjük őket, hogy még „null kilométeresek” a futsal NB I-ben. Nekik még sokat kell tanulni. Velük együtt most már kezd kialakulni a kép a csapatról.

Az első hetek monotóniáját erőteljesen megtöritek ezen a héten.

Valóban, hiszen megkezdődnek az edzőmérkőzések. Rögtön az első nap estéjén, hétfőn egy jónak ígérkező csapat, az Újpest ellen kezdünk a Fáy utcában.  Egy elég jól megerősített kerettel rendelkeznek, ami egy jó fokmérő lesz és lehetőséget nyújt arra, hogy meglássuk, merre tart a csapatunk.

Mi van, ha megpirítanak bennünket?

Akkor sincs, baj, de nem hiszem, hogy úgy járnánk. a munka most még a lábakban van. Biztos, hogy nem leszünk olyan „élesek”, mint ahogy kéne, de most nem is az a fontos. Mérkőzés szituációban kezdhetünk el olyan dolgokat kipróbálni, amiket eddig az edzéseken gyakoroltunk.

Ez egyfajta vizsga lesz?

Nem feltétlenül, de egy olyan folyamat. Amikor a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy kiharcolják a helyüket a csapatban. Itt fogom véglegesíteni az elképzeléseimet a sorokról és a pozíciókról egyaránt. Látni fogom, hogy mik az erősségeink és mik a gyengéink. Ezekből az információkból tudunk majd a három hét múlva kezdődő bajnokságra felkészülni.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB