Oldalsáv

A fényes diadal után újabb komoly kihívás következik

2023. május 14.
Ez lesz Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Alsó-ház 8. fordulójában a
Tihanyi FC- Dunaújváros Futsal összecsapás a Tihanyi Sportcsarnokban, 2023.05.15-én hétfő este 19:30 órás kezdéssel.

Ők aztán igazi nagy riválisai egymásnak. Az Alsóházi tabellát jelenleg a a mieink vezetik. Az előnyük egy pont, és most a gólkülönbségük is jelentőset változott.

A Tihanyiaknak

van mit törleszteni a vendégeikkel szemben, de valószínűleg Tóth Árpád és csapata inkább egy újabb sikerüket szeretné kiharcolni a legközelebbi balatoni túrájukon. A hazaiak legutóbb a 2F-BAU Tolna-Mözst verték idegenben (7-6)-ra, előtte az Asterix Érdtől szintén idegenben szenvedtek el egy (2-1)-es vereséget.

A Dunaújváros Futsal

pénteken, hazai pályán szinte legázolták a Hidegkúti SC-t (9-1)-re. Előtte szintén Rácalmáson egy számukra fájdalmas (3-3)-at játszottak a 2F-BAU Tolna-Mözzsel, és előtte a Szigetszentmiklós (3-2)-es győzelmükkel törte meg a veretlenségi sorozatukat. Úgy túnik azóta ismét magukra találtak. Persze az igazi mércét a Tihany állítja föl nekik.

Tóth Árpád a csapat edzője

Ez a Tihany elleni mérkőzés komoly feladatnak látszik!

- Ez egy alsóházi rangadó lesz, amelyen két jó csapat találkozik egymással. Amennyiben sikerül megnyernünk, azzal nagy lépést tennénk meg annak érdekében, hogy megnyerjük a csoportunk elsőségét. É, ha rosszabbul szerepelünk, akkor nagyon kell kapaszkodnunk, sőt egy kis szerencsére is szükségünk lenne hozzá. Számomra egyértelműen ez a cél. A kitűzése nélkül nem is mehetnénk föl a pályára.

A Tihany legalább egy háromarcú csapat.

Az biztos, hogy ők is győzni szeretnének!

- Valószínű, hogy szeretnének visszavágni az itt elszenvedett két vereségükért. Nyilván fogadkoznak, jó csapatnak mondhatom őket, de mi is azok vagyunk.

A játékosaid sorozatos tétmérkőzések után utaznak Tihanyba.

- Megpróbáltam úgy forgatni a csapatot, hogy aki a hétvégén pályára lép, az a Hidegkúti SC ellen kevesebb szerepet kapjon, de ez nem volt egy könnyű feladat. Regenerálódásra talán csak kedd után lesz lehetőségünk. Az utolsó három fordulóban ki-ki meccseket fogunk játszani, Az Érd még nem esett ki, és valószínű, hogy a Szigetszentmiklós és a Tihany is szeretné a csoportelsőséget megszerezni.

Csányi Dávid a csapatkapitány

Hogy állsz a sérülésből való visszatéréseddel?

- Úgy érzem, hogy kondícióban már megvagyok. A megszerzésében az is segített, hogy nagypályán is edzek és játszok. Hiányzott ez a pörgés és ezért most visszatérve élvezem minden percét. Éhes voltam és vagyok a játékra.

 

Pénteken egy jó hangulatú mérkőzésen azép győzelmet szeretünk a Hidegkúti SC ellen. Már azon is megpróbáltunk a hétfői folytatásra felkészülni gyakorolni. Ezért játszottuk például az 5:4-es játékot is.

Cseresnyés Alex a Dunaújváros Futsal egyik alapembere

Szívem szerint, ha megtehettem volna, már régen adtam volna neked egy - két mérkőzésre pihenőt, mert óriási sorozatban álltál a kapuban.

- Ez valóban így volt, és ez a hét is erről beszél. Szerdán is játszottam a nagypályán és ott is győzni tudtuk. Pénteken megszületett a szép győzelmünk, vasárnap már a Csanyaszék ellen lépünk föl a nagypályán. Na az is egy ki-ki meccs lesz. Aztán jön a Tihany elleni futsal rangadó hétfőn, idegenben, szóval nem unalmas az életem.

Ezt a hosszú szériát valóban nehéz teljesíteni, főleg a futsalban. Fizikailag még hagyján, de idegileg, főleg a futsalban. Ott aztán üvölthetek, ordibálhatok, ha nem hallgatnak rám a srácok, akkor talán még gólt is kapunk belőle! Szerencsére a legtöbb esetben összeáll a védekezésünk.

A Tihany ellen is győzni szeretnénk, mert nagyon rajtunk vannak, nem dőlhetünk hátra. Bízok a csapatunkban.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB