Oldalsáv

Magabiztosan nyertünk Tihanyban

2023. május 16.
Ez volt a Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Alsó-ház 8. fordulójában lejátszott Dunaújváros Futsal-Tihanyi FC 2 – 5 (1 - 1)-re végződött összecsapás, amit a Tihanyi Sportcsarnokban játszottak le hétfő este.

Az első félidőben

Tíz perc kellett ahhoz, hogy a hazaiak Fehér Dávid révén megszerezzék a vezetést (1-0) Szinte minden percet érdemes lenne kielemezni, hiszen mindkét csapat bemutatta, hogy többre hivatott az Alsó-háznál. A nagy rohanásban, egy perccel a szünet előtt Németh Tamás a góljával jelezte, hogy a vendégcsapatnak is komoly tervei vannak arra az estére (1-1).

A második menetben

A kezdés után kiderült, hogy mindkét fél még elszántabban állt bele a folytatásba. Rendesen beindult az „újvárosi henger”. Előbb Szili Szabolcs, majd Varga Milán jelentkezett egy-egy újabb góllal (1-3) Aztán Tar Tamás bizonyította, hogy a Tihany nem adta meg magát, és csökkentette a vendégek előnyét (2-3). Tíz perc volt hátra és az újvárosiak továbbra is domináltak, amit Fekete Tamás, majd Cseresnyés Alex igazoltak a góljaikkal. A 2-5 túlzás nélkül mondható magabiztos győzelemnek.

Tóth Árpád edző nyilatkozatából idézünk:

- A mérkőzés első tíz perce a Tihanyé,a második a miénk volt. A félidőben mindent megbeszéltünk. Az egész második félidőben az történt, amit szerettünk volna. A fiúk nagyon fegyelmezetten, egymásért küzdve, jó játékkal, végül magabiztosan hozták le a mérkőzést. Mindig fontos, ha egy jó játékos visszakerül a csapatba.  Így Varga Milunak is örültünk,hogy velünk tarthatott. Végül egy csattanóként jött a záró találat. Az Alex edzéseken sokat gyakorolja az üres kapus, egészpályás lövéseket, most ennek jött a "gyümölcse".

Az egyik gólszerző, Varga Milán így emlékezett vissza

- Nagyon sajnálom, hogy a Hidegkút ellen nem lephettem pályára, de nagyszerű győzelmet arattak a srácok amihez gratulálok mindenkinek!

Vártam mar a Tihany elleni meccset, mert tudtam, hogy az is egy kiélezett csata lesz, és én ezeket nagyon szeretem. Az elso félidőben megszerezték a vezetést majd a vége előtt a Németh Tomi egy szép támadás után gólt tudott szerezni. Úgy érzem, hogy a folytatásra jól jöttünk ki, és nagyon jól védekeztünk. Aztán jöttek a gólok és összességében megérdemelten nyertünk. Az enyém egy szabadrúgás után született. Oda álltam, elrúgtam a labdát és a kapus csak bele érni tudott!

 

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB